Comunicate de Afaceri

Util SPC, cel mai profitabil dealer de motostivuitoare din 2019

Conform evaluărilor făcute de specialiștii Util SPC, unul dintre principalii distribuitori de pe piața de utilaje pentru intralogistică și accesorii (motostivuitoare, transpaleți, anvelope de stivuitor, baterii de tracțiune etc.) în 2019 această piață a crescut doar cu 6% față de anul precedent, de la un total de cca. 670 milioane RON până la 705 milioane RON. Este primul an din 2014 încoace când piața nu crește cu două cifre, acest lucru semnalând o încetinire semnificativă. 

Deși este doar al șaselea competitor pe piață după cifra de afaceri, Util SPC a înregistrat cel mai mare profit net, de 4,7 milioane RON (la o cifră de afaceri de 51 milioane RON), 2019 fiind cel mai bun an din istoria companiei atât sub raportul cifrei de afaceri, cât și al profitului realizat. Performanța este cu atât mai remarcabilă cu cât piața de utilaje și accesorii pentru intralogistică din România este dominată de trei multinaționale puternice care în 2019 au raportat, cumulat, o cifră de afaceri de 7,5 ori mai mare decât Util SPC dar un profit mai mic.

În România firma giurgiuveană este distribuitor, printre altele, pentru mărcile de stivuitoare Crown și Hyundai, pentru marca italiană de transpalete electrice Pegaso, pentru marca de anvelope profesionale Trelleborg și pentru acumulatorii Trojan. Prin echipamentele distribuite Util SPC poate acoperi toate segmentele pieței atât în dinamică verticală cât și pe orizontală, având deschise puncte de service proprii pe tot teritoriul țării. De altfel anul 2019 a înregistrat o creștere a cererii pentru utilaje destul de atipice pentru România, cum ar fi order-pickers (preparatoare de comenzi) sau reach-trucks. În portofoliul Util SPC se regăsesc, din această gamă de produse, echipamente de la Crown, recunoscute și apreciate pe piață pentru inovațiile tehnologice.

Creșterea din 2019 s-a datorat investiției constante în tehnologie, inclusiv printr-o deschidere mai mare către internet. Compania și-a regândit complet strategia de marketing digital, în 2020 deschizând și un magazin online, Util123.ro, specializat pe comercializarea de (transpalete manuale) și accesorii de intralogistică (anvelope, acumulatori de tracțiune, redresoare). Ambițiile din jurul acestui magazin sunt mari, compania așteptând o creștere a veniturilor cu cel puțin 2 milioane RON în 2021 ca urmare a deschiderii sale.

Pentru mai multe amănunte vizitați siturile oficiale www.utilspc.ro și www.util123.ro 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Andamira Prestcom

Comentarii

Cauta

Categorii populare