Comunicate de Afaceri

Acte pentru angajare: de ce ai nevoie și cum le obții

Sursă foto: Unsplash.com

 Angajarea nu reprezintă doar un început nou în viață sau o altă etapă care îți va aduce multe bucurii și clipe frumoase. Ea reprezintă un contract care se încheie între două persoane. Un astfel de acord se poate încheia în baza unor documente. Nu este deloc complicat, vei descoperi singur că este un lucru foarte ușor de realizat.

Care sunt actele de care vei avea nevoie ?

Ca să fie ușor pentru tine și ca să nu fii luat prin surprindere, îți voi spune eu cum va trebui să le obții și de unde anume. Companiile sunt organizate în mod diferit. Documentele pentru angajare solicitate de anumite companii sau firma recrutare personal, pot fi diferite. Nu este însă deloc foarte complicată procedura, mai ales dacă știi foarte bine pașii și locul de unde le poți solicita. Sunt aici pentru a te ajuta!

Pentru încheierea unui contract de muncă este nevoie în primul rând de o copie a cărții de identitate și de cartea de identitate în original. Unii angajatori îți vor solicita și certificatul de naștere, atât originalul cât și copia acestuia.

Dacă ești căsătorit și dacă ai și copii, atunci este posibil să fie nevoie să aduci și aceste documente, tot în original și copie simplă. Până aici a fost ușor! Mai ai nevoie de copii ale diplomelor de studii și de un Curriculum Vitae, atent și bine completat.

Documente pe care va trebui să le obțin din altă parte

Medicina muncii sau adeverința de la medicul de familie

Aceste acte necesare angajare au drept scop verificarea stării tale de sănătate. Este un lucru important, mai ales pentru tine. Un control medical amănunțit este foarte bine-venit întotdeauna. Pentru acest lucru va trebui să îți faci o programare pentru un consult, fie la medicul de familie fie la un medic specializat în medicina muncii. Consultul nu va dura foarte mult timp și rezultatul îl vei obține pe loc.

Cazierul judiciar

Este opțional. Nu toți angajatorii îl solicită. El poate fi obținut de la serviciul special din cadrul Poliției de care aparții. Este gratuit și se eliberează pe loc. Vei avea nevoie doar de cartea de identitate în original.

Adeverință de la fostul loc de muncă

Dacă ai mai fost angajat, ai nevoie de acest document. Este o adeverință pe care fostul angajator este obligat să ți-o pună la dispoziție. În ea va fi menționată perioada lucrată. Este important să dovedești că raporturile de muncă au fost încheiate. Pentru a obține acest document, va trebui să mergi la fostul loc de muncă.

Recomandări de la fostul loc de muncă

De asemenea, sunt opționale. Îți recomand să le ceri din timp și să le păstrezi acasă. Dacă nu ai făcut acest lucru, nu este nici un fel de tragedie. Doar că vei pierde puțin timp, pentru că va fi nevoie să mergi la foștii angajatori, bineînțeles.

Acestea sunt cele mai importante documente de care te vei lovi întotdeauna în momentul în care îți vei schimba locul de muncă. În plus, mai mult ca sigur că vor mai fi și altele. Citește periodic în mediul online articolele despre acest subiect și vei obține în felul acesta toate informațiile de care ai nevoie. Este foarte simplu. Sa ai mult NOROC!

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare