Comunicate de Afaceri

3 lucruri bine de știut dacă vrei să devii content creator

Să fii creator de conținut pare a fi meseria de vis. Ai oportunitatea să colaborezi cu brandurile tale preferate, poți deveni o voce în mediul online (și nu numai), ai parte de provocări care te ajută să-ți extinzi zona de confort și, în plus, ai și satisfacții financiare. Totul sună bine în teorie și poți transforma lucrurile astea și în realitate - în timp, cu ceva efort, determinare și perseverență și, eventual, cu un iPhone 14 ultima generatie luat de pe emag care să te ajute în sarcinile tale zilnice.

 

Noi vrem să-ți vorbim despre 3 lucruri importante, dar nu neapărat atât de fancy, pe care e bine să le știi dacă visezi să devii un creator de conținut cu acte-n regulă. Nu de alta, dar credem că e necesar să ai și o perspectivă realistă, astfel încât să faci față mai ușor eventualelor provocări și minusuri care însoțesc, inevitabil, crearea de content. Hai să începem!

 

Nu te vei îmbogăți peste noapte

Știm, sumele cu multe zero-uri la final, pe care le câștigă creatorii de conținut din străinătate, sunt supertentante. Nu e imposibil să ajungi și tu, într-o zi, la acel nivel. Atenție însă: am zis „într-o zi”. Ce mulți nu văd sunt consecvența și efortul depus, ani la rând, de creatorii de conținut care au ajuns astăzi să aibă venituri stabile impresionante. Unii dintre ei au început de la zero - cu o investiție minimă, dar cu multă determinare și pasiune.

 

E important să investești în dezvoltarea skill-urilor tale

De la storytelling și content writing, până la editare în Canva și editare de reel-uri - iată doar câteva dintre sarcinile care pot intra pe lista unui content creator. Sigur, ele depind și de nișa în care vrei să activezi și de serviciile pe care vrei să le oferi. Dacă nu știi, cu subiect și predicat, ce vrei să faci, îți recomandăm să testezi, să experimentezi, să-ți descoperi și ulterior șlefuiești acele skill-uri care ar putea deveni profitabile pentru viitoarea ta afacere.

 

Apropo, e mai ușor să-ți exersezi aptitudinile atunci când ai acces la device-uri smart, așa cum e un iPhone 13 sau un iPhone 14, smartphone pe care poți să-ți editezi simplu și ușor videoclipurile, reel-urile și nu numai. Unde mai pui că e floare la ureche să lucrezi de pe un iPhone 13!

 

Ai nevoie de un portofoliu

Ți-l poți face fie creându-ți propriul blog, pagină de Instagram/TikTok, fie colaborând cu diferite branduri pentru care să creezi content. Ca să-ți fie mai ușor să te descurci din punct de vedere financiar, îți sugerăm să experimentezi crearea de conținut ca side hustle, pe lângă job-ul sau activitatea ta profesională principală.

 

De pildă, îți poți crea propria pagină de Instagram - unde să postezi reel-uri educative pe teme care te pasionează. Pentru început, nu ai nevoie de cine știe ce investiție: cu un iPhone 13 îți poți face destul de bine treaba.

 

Totodată, e bine să-ți formezi un portofoliu ținând cont de obiectivele tale pe termen mai lung. Spre exemplu, dacă ți-ar plăcea să creezi conținut în viitor pentru business-uri din domeniul educației, îți recomandăm să te poziționezi de la început în sfera asta. Nu știi sigur cărei nișe ai vrea să i te adresezi? Nu-ți face griji și dă-ți voie să experimentezi. E și un proces de autodescoperire.

 

 

Nu există o rețetă universală pentru a deveni un creator de conținut de succes - și în fond, tu definești ce e succesul pentru tine. Poate fi, cu siguranță, o activitate challenging, satisfăcătoare din punct de vedere financiar și care să-ți aducă bucurie. Dar pentru a avea parte în timp de toate astea, îți sugerăm să pornești la drum cu o perspectivă realistă și să pui în aplicare lucrurile descoperite în rândurile anterioare.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Cauta

Categorii populare