Comunicate de Afaceri

4830 de tineri vor beneficia de traininguri gratuite in cadrul proiectului "Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului strategic romanesc"

Trei organizatii isi vor folosi expertiza pentru imbunatatirea competentelor manageriale si antreprenoriale ale tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani. Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa, Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat si SIVECO Romania, au lansat joi, 27 ianuarie 2011, sub sloganul FII TANAR ANTREPRENOR PENTRU VIITOR, proiectul strategic „Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului strategic romanesc”, finantat prin POS DRU, avand o valoare de 17.230.435 lei si care se deruleaza pe o perioada de 36 de luni.

Proiectul se va derula pe o perioada de trei ani si este cofinantat de FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 3: Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor, Domeniul Major de Interventie 3.1. - Promovarea culturii antreprenoriale.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta dezvoltarea competentelor manageriale si antreprenoriale si promovarea culturii de business in randul tinerilor, in vederea dezvoltarii spiritului intreprinzator, a cresterii competitivitatii si a generarii unui numar crescut de afaceri.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
- Imbunatatirea abilitatilor practice si a cunostintelor teoretice ale grupului tinta prin desfasurararea a 17 cursuri de formare si prin lucrul cu 3 simulatoare de business constand in lectii interactive dedicate dobandirii de noi competente, cu scopul de a garanta o eficienta organizationala mai mare si corelarea cu cerintele pietei.
- Perfectionarea cunostintelor grupului tinta in domeniul TIC.
- Oferirea de consiliere business prin intermediul celor 6 centre regionale infiintate in cadrul proiectului persoanelor ce vor dori sa-si creeze propria lor afacere.
- Informarea grupului tinta cu privire la mediul de afaceri, oportunitatile existente, elaborarea unui plan de afaceri si legislatia relevanta in vederea unei mai bune organizari a muncii si cresterea cotei de piata, prin intermediul a 15 workshop-uri din domeniul antreprenorial.

Pentru atingerea acestor obiective, tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, interesati de initierea unei afaceri sau care au facut deja primii pasi in acest sens, vor beneficia, gratuit, de 16 cursuri de formare acreditate de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor si un curs optional pe „Managementul documentelor”. Principalele module de formare ce urmeaza a fi livrate tinerilor inscriti in proiect sunt: „Managementul proiectelor”, „Managementul firmei”, „Investitii eficiente si eficace”, „Leadership”, „Negociere”, „Comunicare in business”, „Voluntariat corporatist - Managementul Resurselor Umane”, „Responsabilitate sociala corporatista”, „Legislatie comerciala”, „Elemente de contabilitate”, „Managementul Riscului”, „Marketing”, „TIC - elemente suport in managementul firmei” si „Initiere TIC”. Aceste cursuri se vor desfasura atat dupa metoda clasica interactiva, „face to face”, in cadrul a sase centre de formare la Craiova, Timisoara, Cluj Napoca, Iasi, Brasov si Constanta, cat si online, prin intermediul unei platforme de e-learning interactive.

Urmatorul pas din cadrul proiectului consta in organizarea a sase conferinte regionale pentru promovarea antreprenoriatului, in orasele in care se vor infiinta centrele de formare, evenimente la care vom invita organizatii neguvernamentale interesate de promovarea acestui concept in randul tinerilor, institutii publice care au ca si beneficiarii tinerii, tineri antreprenori de succes din regiune, potentiali beneficiari, precum si reprezentanti ai presei. Conferintele sunt programate sa se desfasoare in luna martie, cand va avea loc si inaugurarea celui dintai centru de formare, la Craiova.

Principalele activitati ale proiectului urmaresc sa asigure egalitatea de sanse, dezvoltarea durabila, inovatia si TIC, aducand numeroase beneficii grupului nostru tinta. Dintre acestea mentionam: imbunatatirea performantelor pe piata de capital, accesul la o tehnologie inovatoare (instruire online) cu efect direct in promovarea unei societati informationale, crearea unei retele virtuale de cooperare intre componentii grupului tinta prin portalul proiectului pentru consiliere si asistenta in afaceri si facilitarea transferului de bune practici.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la urmatoarele date de contact:
Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa
Cristina Catana, Manager proiect
Tel: 0721.703.878
Email: Cristina.Catana_arti@yahoo.com
Social Media
Vezi toate articolele autorului: SIVECO Romania

Comentarii

Cauta

Categorii populare