Comunicate de Afaceri

Alianta Digitala pentru Romania – premisa a accelerarii procesului de e-incluziune

În prezenta a numerosi demnitari si persoane publice, între care Ministrul Comunicatiilor Razvan Mustea-Serban, reprezentantul Comisiei Europene în Romania, Nicolae Idu, Cristian Alexandrescu (MECTS), Campionul Digital pentru Romania, Paul-Andre Baran (Director Program Biblionet), Gabriela Barna (Fundatia EOS Romania), s-au adus în discutie principalele obiective ale Aliantei Digitale, precum si actiunile concrete în care aceasta este implicata. La eveniment au fost reprezentate si Filialele ANBPR Brasov, Arges, Ialomita, Dambovita si Galati, participante active la Campania Hai pe Net! 2012.

„Era Internetului si a accesului deschis ridica noi provocari atat guvernantilor, cat si organizatiilor, fie ca vorbim de zona de business sau de cea de dezvoltare comunitara. Din aceasta ratiune, constituirea Aliantei Digitale reprezinta un pas necesar pentru actiuni si strategii coerente la nivel national. Prin intermediul centrelor Biblionet si al bibliotecilor publice din tara, ANBPR, membru fondator al Aliantei, sprijina, alaturi de parteneri, obiectivele si programele acesteia”, a declarat Doina Popa, Presedintele ANBPR.

Realizata pe baza convergentei programelor de e-incluziune din Romania, Alianta Digitala reprezinta o platforma de tip colaborativ, avand ca scop îmbunatatirea competentelor digitale si a gradului de absorbtie a noilor tehnologii în randul populatiei. Printre semnatarii Aliantei se numara reprezentanti guvernamentali, ai societatii civile si ai mediului de business.

„Între proiectele de responsabilizare a societatii civile privind beneficiile IT&C înscrise în agenda ADpR se numara Hai pe Net! 2012 si e-Skills Week. Partener în aceste campanii, precum si în programul de informatizare a bibliotecilor publice Biblionet – Lumea în biblioteca mea, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) sustine democratizarea informatiei cu suportul tehnologiei si dezvoltarea abilitatilor IT&C în randul utilizatorilor serviciilor de biblioteca”, a declarat Ioana Crihana, Director Executiv ANBPR.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, într-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare