Comunicate de Afaceri

Avantajele achizitionarii unui soft de resurse umane si pontaj pe perioada pandemiei

Este sau nu un moment potrivit să investești în achiziționarea unui soft de resurse umane și pontaj? E adevărat că pandemia de COVID-19 a dat lumea peste cap și ne aduce schimbări la care trebuie să ne adaptăm din mers. Cum nevoia de digitalizare este conștientizată tot mai acut, intervine această întrebare: este o nevoie reală digitalizarea departamentelor HR și financiare? Desigur, răspunsul la această întrebare te invită la introspecție, însă există și câteva aspecte obiective demne de luat în seamă.

Soft de resurse umane și pontaj – decizia de implementare

Un prim pas înainte de a lua această decizie este să identifici nevoile companiei tale. Poate deja sarcinile manuale au fost înlocuite și utilizezi un soft resurse umane și pontaj, dar simți că ai nevoie de mai mult. Merită să investești acum sau e prea riscant? Cel mai simplu mod de a răspunde la această întrebare este să analizezi volumul de muncă existent, timpul alocat pe îndeplinirea sarcinilor, numărul de angajați care se ocupă de gestionarea proceselor și să calculezi profitul. Dacă departamentul de resurse umane se simte sufocat de sarcini repetitive și consumă mult timp și energie, e cazul să faci o schimbare. Cu cât ei își vor desfășura activitatea în condiții mai confortabile, cu atât nivelul lor de satisfacție va fi ridicat, ceea ce va avea implicații pozitive asupra productivității.

Investind într-un soft de resurse umane, investești în angajați și în dezvoltare

Și nu doar atât. Dacă angajații sunt mulțumiți cu mediul de lucru din companie, vor fi mai implicați, se vor concentra mai mult pe dezvoltarea unor strategii avantajoase astfel încât companie să se dezvolte cât mai mult. De asemenea, șansele să părăsească acest mediu sunt diminuate.

Noul context creează noi metode de lucru

Munca de la distanță, munca de la sediul firmei sau mixul dintre cele două presupune un efort de gestionare, mai ales dacă ne referim la pontaj. Turele de lucru, programele care se desfășoară în mai multe schimburi, angajați care lucrează remote, angajați care lucrează de la birou influențează foarte mult pontajul. Dacă faci o analiză a softurilor de resurse umane, vei observa că multe au dezvoltat această funcționalitate. Prin acestea vei putea gestiona mai ușor angajații, având o viziune clară.

UCMS by AROBS este o companie activă pe piața soluțiilor software de resurse umane și salarizare de 24 de ani. Cele două soluții, True HR și dp-Payroll sunt utilizate de peste 500 de companii prestigioase, atât la nivel național, cât și internațional, din industrii diverse. Află mai multe despre soluții la  https://truehr.ro/ sau contactează direct echipa la office@ucms.ro sau la telefon 0720 534 424.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: UCMS by AROBS

Comentarii

Cauta

Categorii populare