Comunicate de Afaceri

Avantajele si dezavantajele utilizarii unui soft de salarizare (payroll)

Softurile payroll (sau un soft salarizare) sunt instrumente necesare în cadrul oricărei afaceri deoarece permite efectuarea procedurilor financiar-contabile. Salarizarea este o operațiune vitală în cadrul oricărei organizații, deoarece personalul trebuie plătit pentru munca pe care o depune. Politica de salarizare este foarte diferită de la țară la țară și de la o firmă la alta. Totuși, un sistem de salarizare computerizat este un util pentru creșterea vitezei de lucru și evitarea erorilor umane.

Care sunt avantajele utilizării unui soft salarizare?

Prelucrarea manuală a datelor din payroll este extrem de solicitantă. Automatizarea calculelor salariale contribuie la crearea unei experiențe de lucru plăcute pentru specialiștii payroll. Cu atât mai mult dacă softul utilizat este destul de complex încât să poată fi utilizat pentru majoritatea operațiunilor. De ce să utilizezi un soft de salarizare?

  • Efectuarea calculelor salariale, a reținerilor sau plăților în avans se realizează într-un interval de timp mai scurt;
  • Corectitudinea sumelor de plată este certă;
  • Efortul depus pentru calcularea bonusurilor, a concediilor precum și alte cheltuieli este minim;
  • Poți genera automat documente utile: adeverințe, decizii, contracte, anexe și chiar rapoarte;
  • Apariția erorilor este minimă;
  • Softurile de salarizare sunt actualizate conform cu noutățile legislative;
  • Capacitatea de stocare a datelor este mare, precum și viteza de procesare a lor.

La ce riscuri mă expun prin utilizarea unui software payroll?

Ei bine, așa cum este de așteptat, în utilizarea unui soft de salarizare există și anumite dezavantaje. Desigur, nu foarte grave. Tehnologia în prezent este destul de sigură și ocupă tot mai mult spațiu în viețile noastre. Chiar și așa, vine cu rele și cu bine. Iată care sunt principalele dezavantaje:

  • Securitatea datelor – există riscul ca în situația în care apar anumite probleme de funcționare, datele să se piardă. Desigur că există metode prin care acestea pot fi recuperate;
  • Atacuri cibernetice – o practică tot mai des întâlnită în ultimii ani;
  • Accesul la informații este ridicat dacă nu există măsuri extra de protejare a lor;

Adesea costul unui soft salarizare poate părea un dezavantaj. Desigur, asta la primul impact. Făcând o analiză calitate – preț, vei observa că balanța este bine echilibrată. Funcționalitățile existente și complexitatea calculelor ce pot fi realizate, dar și a operațiunilor vor justifica tariful.

 

 

 

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: UCMS by AROBS

Comentarii

Cauta

Categorii populare