Comunicate de Afaceri

Avantajele tehnologiei No Frost pentru un frigider de top

Fata de sistemul static de racire, sistemul No Frost foloseste pentru racire aerul uscat si astfel se evita formarea ghetii. Din acest motiv, frigiderele care folosesc aceasta tehnologie nu au nevoie de dezghetare. Compartimentele sunt racite cu un aer introdus prin niste fante. Racirea lui are loc in afara acestor compartimente.

Atunci cand cumparam un frigider No Frost trebuie sa fim atenti daca ambele compartimente folosesc aceasta tehnologie. Pe piata exista si aparate frigorifice care folosesc aceasta tehnologie doar pentru congelator. Companiile sunt obligate sa mentioneze asta insa de multe ori o fac intr-o maniera care poate induce in eroare.

Marele avantaj al acestei tehnologii este ca nu mai avem nevoie sa dezghetam congelatorul. Castigam astfel timp dar cel mai important este ca nu trebuie sa mai scoatem alimentele din frigider. Atunci cand dezghetam frigiderul trebuie sa il scoatem din priza si sa asteptam cateva ore, timp in care alimentele scoase din el se pot strica.

Alt avantaj al acestei tehnologii este ca nu mai trebuie sa asteptam pana se decongeleaza produsele. Am putut observa ca decongelarea carnii poate dura uneori aproape o zi intreaga. Prin folosirea frigiderelor No Frost, nu va mai trebui sa asteptam atat de mult pentru a gati carnea scoasa din congelator.

De asemenea, faptul ca nu se mai formeaza gheata pe produse vine cu un alt avantaj. Produsele sau bucatile de carne nu se mai lipesc si nu mai avem nevoie de asteptat ore in sir pana a le putea desparti. Cu ajutorul tehnologiei No Frost, alimentele se pastreaza fara a se lipi.

Lipirea produselor si formarea ghetii duce la deteriorarea etichetelor. Pe etichete exista date importante cum ar fi termenul de valabilitate. Frigiderele No Frost ne ajuta sa pastram aceste etichete intacte toata perioada in care depozitam produsele. Uneori uitam cand am cumparat carnea sau cand expira ea. Avand eticheta putem sta linistiti in privinta securitatii alimentare.
Un avantaj foarte important este acela al consumului de electricitate redus. Se spune ca acest tip de aparate frigorifice consuma cea mai putina electricitate. Cu toate acestea trebuie sa ne uitam la consumul fiecarui frigider in parte si sa facem abstractie de tehnologia folosita. In general, in cazul frigiderelor s-au facut multe progrese in ceea ce priveste consumul de electricitate si foarte multe dintre ele se gasesc in clasa energetica A++.

Fiecare tehnologie are si dezavantaje. Am incercat sa gasesc unul si in cazul de fata, iar acesta ar putea fi faptul ca alimentele neprotejate s-ar putea usca mai repede din cauza curentilor de aer. Alimentele pot fi protejate printr-o folie de polietilena sau cu ajutorul unul vas inchis ermetic, dupa caz. Probabil mai sunt si alte dezavantaje.

Citeste mai mult despre frigidere pe site-ul http://www.topfrigidere.ro - portal dedicat pasionatilor de frigorifice din Romania
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare