Comunicate de Afaceri

Bibliotecile publice - e-centre Hai pe Net! 2011 pentru incurajarea prezentei online

Programata sa se desfasoare in perioada 28 februarie - 5 martie 2011, aceasta editie a campaniei Hai pe Net! are ca obiectiv cresterea numarului de persoane alfabetizate digital. Programul va antrena peste 500 de comunitati din Romania si va pleda pentru atragerea de utilizatori neexperimentati in mediul virtual.

„Am primit cu multa incredere propunerea Fundatiei EOS Romania de a include bibliotecile publice in acest program. Prin natura activitatilor pe care le desfasoara in mod curent, bibliotecarii isi exerseaza permanent abilitatile de utilizare a tehnologiei. In plus, prin natura profesiei, acestia interactioneaza zi de zi cu grupuri eterogene de utilizatori. Din aceste considerente, spatiul bibliotecii poate reprezenta – in special pentru persoanele neantrenate in mediul online - un perimetru de invatare si de consolidare a cunostintelor IT”, a declarat Ioana Crihana, Director Executiv al ANBPR.

In baza unui parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Microsoft Romania, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania, Reteaua eCentrelor din Romania, Fundatia Civitas, APDETIC si TechSoup Romania, editia 2011 a campaniei Hai pe Net! se subinscrie initiativei pan-europene Get Online Week, desfasurata sub patronajul Comisiei Europene.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare