Comunicate de Afaceri

Care sunt riscurile imprimării 3d?

Imprimarea 3d a început să devină ușor-ușor un trend pe care din ce în ce mai mulți oameni și business-uri încearcă să îl înțeleagă, abordeze și asimileze. Ceea ce părea oarecum o joacă s-a transformat acum într-o adevărată industrie.

Au apărut o varietate de modele de imprimante 3d cu diverse dimensiuni sau filamente pe site-uri specializate. Pe iMAKE 3d, de exemplu, se pot găsi o sumedenie de alternative în funcție de bugetul avut sau cerințele de printare. Totuși, fiecare evoluție tehnologică, pe lângă binele pe care l-a propagat, a făcut loc și unor consecințe negative.

Iată care sunt principalele riscuri ale utilizării pe scară largă a imprimantelor tridimensionale:

  1. Încălcarea regulilor competitive corecte – Imprimarea 3d poate fi folosită pentru copierea rapidă a unor obiecte de pe piață. Astfel, vor fi ruinate anumite industrii precum cele mecanice, electronice sau de divertisment. Producătorii de jucării sau obiecte decorative, de asemenea, vor fi și ei expuși unor pierderi substanțiale. Oamenii vor putea realiza singuri acasă produsul dorit, în funcție de ce se potrivește cel mai bine în locuința personală.
  2. Prototipuri furate – Obiectele digitale sunt adesea proiectate în fișiere digitale. Tocmai de aceea, pot fi manipulate foarte ușor de activitatea hackerilor. Paguba cea mai mare este atunci când s-a investit foarte mult timp pentru realizarea unui produs inovativ. În doar câteva minute, hackerii vor prelua toată munca depusă și vor profita de pe urma ei.
  3. Originalitate scăzută – Printarea tridimensională este adesea folosită și pentru a promova obiectele contrafăcute. Astfel, orice urmă de idei care pun accent pe creativitate și originalitate vor fi reduse semnificativ.
  4. Activități infracționale – Pe cât de greu de crezut ar putea părea, este totuși o realitate. Imprimantele 3d sunt capabile să realizeze o sumedenie de produse sau accesorii. Tocmai de aceea, a instigat și la gânduri mai puțini etice. Te-ai gândit vreodată că o cheie utilizată pentru a încuia și descuia locuința poate fi replicată cu rapiditate? De asemenea, printarea 3d mai poate fi utilizată pentru reproducerea armelor.

Așadar, un cadrul legal foarte bine gândit ar trebui aplicat în domeniul imprimării tridimensionale pentru a împiedica astfel de situații. Tehnologia inovativă trebuie prețuită și utilizată corect. Dacă îți dorești să achiziționezi o imprimantă 3d profesională, ia în calcul riscurile prezentate mai sus.

Dacă îți dorești să clădești o afacere în jurul unor astfel de dispozitive, fă-o responsabil și fără intenții ascunse!

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare