Câteva sfaturi care te pot ajuta să-ți crești afacerea prin intermediul Social Media
Atunci când deții o mică afacere și vrei să atragi noi clienți, trebuie să fii atent cum folosești resursele pe care le ai. Astăzi, din ce în ce mai mulți proprietari de afaceri mici preferă rețelele sociale pentru a se promova și a atrage noi clienți. Deși aparent rețelele de socializare sunt considerate un ajutor de nădejde pentru promovarea unui business, dacă nu sunt înțelese și gestionate corect, acestea pot aduce mai multe dezavantaje decât avantaje – pe termen lung. Anume din acest motiv, o mare parte dintre proprietari de afaceri optează pentru servicii de social media profesioniste, oferite de agenții specializate în promovarea pe online. Dacă însă vrei să faci promovare pe cont propriu, iată ce trebuie să știi înainte de a porni la drum:
1. Ce e de făcut pe rețelele de socializare pentru a vinde produse?
Pe măsură ce marketingul pe rețelele sociale a crescut, oportunitatea de a intra în legătură cu clienții potențiali în timpul fazei de cercetare a devenit mai ușoară, prin folosirea instrumentului de inițiere a conversațiilor. Aceste tehnici devin foarte importante pentru a înțelege ce cred clienții despre afacerea/produsul tău în 2022.
2. Utilizează rețeaua de socializare potrivită.
Știi pe ce rețele sociale sunt clienții tăi? Dacă nu știi, acum este momentul să afli. Nu are sens să îți promovezi afacerea acolo unde nu există potențiali clienți. Acesta este motivul pentru care trebuie să afli rețelele sociale pe care clienții tăi sunt maximum activi.
3. Rețelele de socializare pot crește vizibilitatea mărcii, dacă…
Facebook Ads și Twitter Ads te pot ajuta să crești gradul de recunoaștere a mărcii. Cu o strategie bine planificată, un buget rezonabil și o poziționare corectă – ai șanse mari să crești vizibilitatea mărcii și a produselor tale. Dacă vrei să faci lucrurile cum trebuie, nu este suficient să scrii un text, să adaugi o imagine și să apeși pe butonul „postează”. Dacă îți dorești rezultate vizibile, dar și rapide, atunci este cazul să optezi pentru un plan editorial bine gândit.
4. Linkedinul e folosit pe larg în B2B.
Cea mai importantă platformă socială pentru o afacere de orice dimensiune este adesea Linkedin. Linkedin te ajută să-ți dezvolți brandul, să crești numărul de clienți potențiali și vizibilitatea ofertei tale. Însă reține că promovarea pe Linkedin este complet diferită de promovarea pe Facebook sau alte platforme sociale și este ceva mai costisitoare.
5. Instagram e rețeaua celor creativi.
Aici Feed-ul tău este important. Cu cât investești mai mult în organizarea vizuală a conținutului și crearea de postări interesante, cu atât poți atrage mai mulți urmăritori.
În general, pentru a avea un cont de Instagram interesant și un Feed atractiv, cel mai bine este să iei în considerare criterii precum: alegerea unui subiect de conținut care se pliază pe activitatea afacerii tale sau o completează (ex: mâncare, modă, frumusețe, călătorii etc.), filtre bune folosite și un șablon de brand.
6. Oferă asistență pentru clienți.
Dacă sprijini potențialii clienți prin intermediul rețelelor sociale, vei construi o relație de încredere și de durată cu aceștia. Arată-le că ești mereu acolo atunci când ei sunt indeciși, au sugestii sau nu știu ce să aleagă.
7. Recurge la promovarea mărcii comerciale ca un tot întreg.
Încrederea este un factor important în câștigarea loialității clienților și cea mai bună modalitate de a atrage clienți. De aceea, trebuie să folosești rețelele sociale pentru a informa potențialii clienți cu privire la cele mai noi oferte.
Nu uita, atunci când lucrezi în acest mediu, ai de-a face cu oameni. Oameni care citesc bloguri, oameni care cumpără produse, oameni care își oferă reciproc informații interesante. Dacă încerci să le vinzi ceva imediat după ce îi întâlnești, ceea ce vei obține va fi respingerea. Așadar, încearcă să ai mai întâi o prezență plăcută și interesantă, iar oamenii te vor aprecia pentru aceasta.
Orice strategie de marketing trebuie să se bazeze pe un plan, plus o analiză completă a afacerii și cunoașterea detaliilor importante pentru a înțelege poziționarea pe piață. Analizează care este investiția rezonabilă, care sunt rezultatele la care poți ajunge, care sunt așteptările cele mai realiste și formează-ți o imagine de ansamblu, cu rezultate palpabile mai ales pe termen lung.
Dacă ai dificultăți în a-ți atinge obiectivele pe partea de comunicare și marketing social media,apelează la cei care și-au construit o carieră din aceasta. Ai încredere în echipa SEOLITTE – firmă cu o experiență de mai bine de 6 ani pe piață. Sună la +373 69 809 235 sau lasă un mesaj la info@seolitte.com.