Comunicate de Afaceri

Ce joburi caută candidații în industria IT?

Ești în căutarea unui job în domeniul IT și vrei să fii la curent cu preferințele? Este bine să știi că fiecare candidat în parte vede domeniul și ,,postul ideal” într-un mod foarte diferit. Astfel, unii se ghidează după tendințele pieței, în timp ce alții au propriile preferințe în materie de limbaje de programare. Totuși, o firmă recrutare IT de renume îți va pune la dispoziție o gamă variată din care îți poți selecta viitorul job. 

De asemenea, limbajul sau limbajele de programare cunoscute influențează opțiunile fiecăruia. De exemplu, dacă ești un expert în C++ poți opta fără niciun fel de problemă într-o carieră în domeniul dezvoltării jocurilor video. 

Ce joburi ar trebui să pună la dispoziție o firmă recrutare IT?

Orice firmă recrutare IT profesionistă trebuie să ofere o gamă diversificată de joburi pentru aplicanți. Astfel, printre cele mai căutate joburi în industria IT sunt următoarele:

    • Back-end Developer - Se referă la dezvoltarea părții de aplicație care nu interacționează în mod direct cu utilizatorii. Cei care lucrează ca backend developers au misiunea de a dezvolta interfața client - server. 
    • Front-end Developer - Un astfel de post este ideal pentru persoanele cu un grad crescut de creativitate și atente la detalii. De asemenea, un front-end developer trebuie să se asigure de buna funcționare a aplicației și să ofere cea mai bună experiență utilizatorilor. 
    • Dezvoltarea jocurilor - Reprezintă o parte a domeniului IT potrivită pentru cei care au fost dintotdeauna pasionați de jocuri video. Astfel, ei pot trece de la simpla utilizare a aplicațiilor la crearea lor de la zero. 

 

  • Cyber Security Engineer - Securitatea este o necesitate a fiecărui site sau aplicații. Un astfel de inginer asigură protejarea datelor utilizatorilor, dar și ale companiei și se asigură de imposibilitatea infiltrării persoanelor din exterior. 

 

  • Data Scientist - Jobul presupune analizarea datelor unui anumit site sau aplicații. 

Așadar, în funcție de preferințe și skill-uri, candidații se orientează către diverse posturi în domeniul IT-ului. De asemenea, locul de muncă trebuie să se potrivească și cu persoana angajată. De aceea, o firmă recrutare IT este ideal să aibă în vedere o gamă cât mai variată de opțiuni. Astfel, se asigură că un număr cât mai mare de candidați pot recurge la serviciile lor. 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare