Comunicate de Afaceri

Ce trebuie sa știi înainte de a alege o găzduire web?

Vrei să-ți deschizi un website și nu știi de unde să începi? Cauți gazduire site și nu știi de unde sa cumperi? Dacă nu deții prea multe cunoștințe tehnice și ești începător în domeniu, acest proces poate părea dificil. Din fericire, lucrurile sunt mai simple în realitate.

Serviciile de găzduire web sunt concepute cu scopul de a permite persoanelor fizice și juridice să își construiască o prezență în mediul online. Astfel, informațiile postat rămân salvate pe computere speciale numite servere, iar utilizatorii le vor putea accesa în orice moment prin intermediul unui browser. Fiecare client are însă nevoile diferite, astfel că este necesar să decizi care soluție de hosting este cea potrivită pentru tine. Iată care sunt diferențele dintre acestea, dar înainte de asta sa detaliam câteva aspecte despre găzduirea unui site !

  • Gazduire SSD  – se referă la echipamentul hardware de stocare a datelor folosit și planurile cu SSD au luat amploare. Mereu este de preferat sa alegem un plan de gazduire site cu SSD, indiferent de planul de gazduire ales, din simplu fapt ca SSD-urile sunt mai durabile si au viteze/timpi de acces mai buni. Un SSD, dacă nu este folosit doar ca termen de marketing și compania chiar folosește acest tip de hardware, reduce posibilitatea unor defecțiuni și îmbunătățește performanta enorm.
  • Specificații hardware – la gazduire site web, cea standard, te ajuta si nu prea aceste date. Fiecare plan va avea o limita de resurse, in funcție de costuri. Se practica limite precum număr de core-uri/procesoare alocate, numărul de procese care pot fi active simultan, numărul de conexiuni in paralel, memoria RAM alocata planului de gazduire site etc. Clar ca, un plan de gazduire web mai scump, va avea mai mule resurse la dispoziția sa. Acest lucru se observa la viteza MAI ALES in momentul in care exista trafic pe site.
  • 10gb / 20gb / 30gb /50gb etc stocare – aici, e discutabil. Depinde de tipul site-ului și de numărul de produse dorite pe magazinul tau online. Daca vei găzdui multe poze sau fișiere audio/video, vei dori cat mai mult spațiu. Daca vrei un magazin micut(<1000 produse) sau un website/blog/portofoliu, probabil chiar si 10-20gb iți ajung lejer pentru primul an.
  • subodmenii – daca domeniul tau este exemplu.ro, un subdomeniu este ceva de genul: site.exemplu.ro. Daca plănuiești sa folosești subdomenii rămâne la alegerea ta, deci tu decizi daca ai nevoie sau nu de un anumit număr de subdomenii.
  • trafic lunar inclus – aici, sunt șanse sa vezi afirmații precum trafic nelimitat. Nu te lasa păcalit! Se mizează pe faptul ca un site sau un magazin online mic/mediu nu generează mult trafic lunar. Si asa este! La început, mai mult ca sigur nu vei depăși 10gb/luna pentru un site sau magazin online obișnuit.
  • Numar de domenii gazduite – acest detaliu se referă la cate domenii diferite, pot fi gazduite pe același plan de gazduire. Poti avea sa zicem, 2 domenii diferite care duc la același plan de gazduire. Domeniile pot sau nu sa ducă la același website. Ideea e, ca daca planul de gazduire face fata ca și putere sau site-urile ce le gazduiesti nu generează foarte mult trafic, poți gazdui 2 site-uri web, având ca și costuri doar plata anuala a domeniilor și plata serviciului de gazduire. Foarte util, și merita luat in considerare in funcție de ce planuri ai pe viitor.
  • Numar de baze de date – de obicei MySql dar nu este o regula, determina cate instalații WordPress/Magento/Prestashop/OpenCart/etc. poti avea. Fiecare instalație a unui astfel de CMS are nevoie de o baza de date. Daca ești limitat la 2 baze de date, nu poți avea 3 instalații WordPress(ca și exemplu). Din nou, aici contează ce planuri ai sau ce dorești sa gazduiesti. Site-urile simple, nu necesita baza de date. Poti avea 2 site-uri wordpress + 3 site-uri și 2 portofolii fără CMS, de prezentare, realizate in HTML fără probleme pe un plan de gazduire ce suporta doar 2 baze de date. Tehnic vorbind, mai rămâne partea cu performanta de vazut.
  • E-mail necontorizat sau o anumita limita – daca te decizi sa folosești mail sub forma mail@domeniulmeu.com, atunci te va interesa ce limite ai de spatiu/useri/numar de mesaje pe planul tau de gazduire.
  • Suport PHP, MySql – desi sunt slabe șanse sa găsim un host bun care sa nu suporte aceste tehnologii, mai exista o posibilitate: dacă avem nevoie de o anumita versiune(sa zicem ca ne trebuie pentru CMS-ul nostru neapărat php 5.6), trebuie sa ne documentam din timp daca exista suport. Fie pe site-ul companiei, fie cu un telefon/mail.
  • Asistenta tehnica, Uptime – uptime-ul ar trebui sa fie 99.9% si ar trebui cautat review-uri despre acesta sau grafice care sa determine acest lucru. Nu vrei sa iți pice site-ul pentru o săptămână, nu? Asistenta tehnica e binevenita pentru oricine, eu as privi companiile care oferă asistenta tehnica la orice ora cu ochi buni(și sa respecte acest lucru!).
  • Altele: back-up, SSL,  etc. – exista planuri de gazduire care ofera un backup zilnic. Este bine venit, dar trebuie notat ca va puteți face si singuri o astfel de copie de siguranța, automatizat sau nu, din panoul de control(fie el Cpanel sau alternative). De obicei se oferă bonusuri destul de utile, trebuie sa va gândiți sau sa va sfătuiți cu cei de la compania de hosting/un consultant daca aveți nevoie de ele sau nu.

Ce este gazduire site partajată?

Aceasta este cea mai populară formă de găzduire web, fiind în același timp și cea mai ieftină. Prețul se datorează faptului că toate resursele serverului sunt împărțite între mai mulți clienți ale aceluiași furnizor. Acesta poate păstra zeci sau chiar sute de domenii în același loc, iar fiecărui cont îi este alocată cantitatea necesară de cpu, memorie și hdd.

Găzduirea partajată este potrivită pentru cei care vor să dețină bloguri personale sau website-uri mici. Nivelul de performanță ale unui astfel de pachet este suficient de mare încât să poată garanta o funcționare optimă și la un cost redus. În felul acesta, vei putea economisi o parte importantă din buget și să-l utilizezi în alte moduri.

Ce este gazduire site partajată cu resurse dedicate?

După cum sugerează și numele, acest pachet de găzduire este dedicat unui site web sau magazin e-commerce. Site-ul va beneficia de resursele dedicate alocate pe server. Acest tip de serviciu de găzduire este destinat în principal site-urilor mari, care primesc volume enorme de trafic care depășesc 100.000 de vizitatori pe lună. Numărul repetat de solicitări necesită atât de mult RAM.

Ce este găzduirea VPS?

Termenul VPS provine de la ‘’virtual private server’’. După cum sugerează și denumirea, este vorba de o găzduire web cu servere virtuale. Acestea sunt ținute pe servere fizice, care au fost divizate în mai multe părți.

Deși fiecare client deține partea sa personală, serverul este încă împărțit și costurile rămân accesibile. Fiecare utilizator dispune de configurații avansate și viteza de încărcare este îmbunătățită. Prin urmare, nu trebuie să-ți faci griji în legătură cu volumele mari de trafic. Dacă vrei să-ți lansezi un magazin online sau oricare alt tip de afacere similară, un pachet din această categorie va fi ideal pentru tine. WebTeam pune la dispozitie o gama larga de server VPS la preturi accesibile. 

Ce sunt serverele dedicate?

Un server dedicat îți permite să ai acces total la resursele sale. Acest tip de găzduire web nu este pentru oricine, însă ți se va potrivi dacă îți dorești o afacere pe care să o extinzi rapid și dispui de un buget mare de marketing. De asemenea, este o opțiune potrivită pentru dezvoltatorii web care dețin aplicații și doresc acces root complet. WebTeam îți pune la dispoziție peste 19 sisteme de operare precum CentOs, Debian sau Windows Server și ești liber să personalizezi totul după bunul plac.

Pentru că resursele achiziționate sunt ale tale, nu există riscul de infecții cu malware sau alte tipuri de viruși de la ceilalți. Este necesară o investiție mai mare, însă beneficiile oferite sunt pe măsura așteptărilor.

De ce să alegi web hosting-ul din România?

Dacă vizitatorii tăi nu sunt din altă țară, distanța dintre locația lor și cea a unui server străin va fi prea mare. Prin urmare, riști ca viteza de încărcare să scadă și aceștia să plece din cauză că nu pot accesa pagina. În plus, există penalizări și din partea motoarelor de căutare. De aceea, cel mai bine ar fi să cumperi un web hosting din România. Consultă pachetele de găzduire web de la WebTeam și alege soluția potrivită pentru nevoile tale!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Web Team Concept

Cauta

Categorii populare