Comunicate de Afaceri

Cele mai populare 12 jocuri de pe platforma de gaming Steam în 2018!

Cele mai populare jocuri de pe Steam au mai mult de 500.000 de gameri online în orice moment al zilei.

Valve, compania care deține platforma de gaming Steam a publicat recent lista primelor 100 de jocuri din punct de vedere al venitului generat în 2018.

Sunt peste 20.000 de jocuri de vânzare pe marketplace-ul de gaming Steam, dar unele dintre cele mai populare și cele mai jucate sunt de fapt gratuite, 3 dintre acestea intrând chiar în topul celor mai populare 12 jocuri de anul trecut. Un sfert, așadar!

E adevărat, nu toate jocurile pentru PC sunt disponibile pe platforma de gaming Steam, astfel că titluri populare ca Fortnite, Overwatch, League of Legends și World of Warcraft nu sunt luate în calcul la întocmirea acestui clasament.

Iată care sunt cele mai populare 12 jocuri pe platforma de gaming Steam în 2018. În paranteză este trecută compania care a produs fiecare din jocuri.

 1. Warframe (Digital Extremes) - GRATUIT
 2. DOTA 2 (Valve) - GRATUIT
 3. Tom Clancy's Rainbow Six Siege (Ubisoft Montreal)
 4. The Elder Scrolls Online (Bethesda Softworks)
 5. Assassin's Creed Odyssey (Ubisoft)
 6. PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG Corporation)
 7. Counter-strike Global Offensive (Valve) - GRATUIT
 8. Monster Hunter World (Capcom)
 9. Sid Meier's Civilization VI (2K Gamer/Aspyr)
 10. Far Cry 5 (Ubisoft)
 11. Rocket League (Psyonix)
 12. Grand Theft Auto V (Rockstar Games)

Industria de gaming este una extrem de profitabilă la nivel global. Numai în Statele Unite ale Americii, jocurile video au generat vânzări de peste 43,4 miliarde de dolari în 2018, în creștere cu 18 procente față de anul anterior. Jocurile pe console, pe PC și pe platforme mobile, toate au cunoscut creșteri semnificative anul trecut, iar tendința continuă să fie una de creștere și în acest an.

Chiar dacă industria de gaming pe console și PC a crescut și ea, cea mai mare creștere a înregistrat-o gaming-ul pe platformele mobile (telefoane, tablete).

La nivel mondial, gaming-ul a generat vânzări de 132 de miliarde de dolari în 2018, iar 51% din total a venit din gaming-ul mobil. În acest an se așteaptă ca industria de gaming să ajungă la 152 de miliarde de dolari, cu un procent de 54% rezervat gaming-ului pe platforme mobile. În 2021, suma totală cheltuită pe gaming va ajunge la 180 de miliarde de dolari, iar gaming-ul mobil va ajunge la 60% din total!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Emi Emilio

Comentarii

Cauta

Categorii populare