Comunicate de Afaceri

Celmaibunlaptop.ro explica diferenta dintre laptopurile cu ecran tactil si cele obisnuite

In realitate lucrurile sunt mai complicate deoarece un laptop cu ecran tactil consuma mai mult decat unul obisnuit prin faptul ca are mai multi senzori si ecranul consuma mai multa energie electrica, fapt care scade autonomia. Acesta ar fi un prim dezavantaj si ca atare nu ar trebui sa tratam cu indiferenta tipul de ecran atunci cand cumparam un laptop. Mai jos aveti avantajele si dezavantajele fiecarui tip de laptop.

Laptourile fara ecran tactil au o autonomie mai mare si sunt ideale pentru cei care obisnuiesc sa se joace sau care scriu. Pentru a face aceste lucruri este nevoie obligatorie de mouse sau tastatura. E foarte dificil sa scrii un text pe un ecran tactil. Intr-o anumita masura ar putea fi dificil chiar sa navigam pe internet deoarce folosirea mouse-ului ne-a intrat in obisnuinta si reusim sa navigam mult mai usor cu ajutorul lui.

De asemenea, putem observa faptul ca astfel de laptopuri sunt mai ieftine daca le comparam cu cele care au aceleasi caracteristici dar care au ecran tactil. Cel putin in urmatorii cativa ani vom vedea aceasta diferenta fiind posibil ca ea sa dispara ulterior dar in acelasi timp ea se poate adanci in functie de vanzari.

Laptopurile cu ecran tactil sunt de departe ideale pentru cei care lucreaza in grafica pentru ca pot desena mai usor folosind direct ecranul. Acesta ar fi marele avantaj al unui astfel de laptop. De asemenea daca semnam de foarte multe ori acte poate fi un instrument util desi nu stiu daca din punct de vedere juridic o semnatura pusa intr-un fisier word direct prin ecran reprezinta o solutie foarte buna.

Exista laptopuri cu ecran tactil carora le putem indeparta tastatura si le putem transforma in tablete. Acestea castiga foarte mult la portabilitate pentru ca putem transporta ecranul mult mai usor decat intregul laptop si in cele din urma castigam si la capitolul "greutatea bagajului". Pe principiul acesta am putea sa ne cumparam si o tableta dar si un laptop insa nu e acelasi lucru pentru ca ar trebui sa schimbam periodic fisiere din cele dispozitive. Cel mai simplu este sa folosim unul singur.

La capitolul dezavantaje am putea spune ca e posibil ca laptopul cu ecran tactil sa aiba o viata mai scurta decat cel cu ecran obisnuit dar asta este doar o perceptie a unora dintre noi, care nu se poate baza pe argumente solide.

Incercand sa tragem o concluzie am putea spune ca laptopurile fara ecran tactil sunt mai bune pentru cei care scriu sau se joaca mult. In acelasi timp cei care lucreaza in grafica sau care au nevoie de stylus vor avea nevoie cu siguranta de un laptop cu ecran tactil. Exista cu sigurnta persoane care nu fac nimic din cele spuse mai sus ci folosesc laptopul in alte scopuri cum ar fi navigarea pe net, vizionarea filmelor sau ascultatul muzicii. Pentru acestia e greu de spus ce laptop ar fi mai bun.

Mai multe informatii despre laptopurile cu touchscreen gasiti pe www.celmaibunlaptop.ro .
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare