Comunicate de Afaceri

Club de robotica marca NITRO Clubs EU, inaugurat in cadrul Bibliotecii Metropolitane Bucuresti – Biblioteca “Ion Creanga”

Inaugurarea Clubului de Robotica din cadrul Bibliotecii Metropolitane Bucuresti – Biblioteca “Ion Creanga” reprezinta o prima actiune din cadrul proiectului coordonata de partenerii din Romania – ANBPR si Universitatea Politehnica din Bucuresti - menita sa stimuleze apetitul tinerilor pentru studiul roboticii. Prin acest demers, dorim, totodata, sa oferim tinerilor garantia unor experiente de invatare de calitate bazate pe practica. Prin asimilarea competentelor STEAM de ultima ora, beneficiarii cluburilor de robotica marca NITRO Clubs EU vor avea acces, gratie ANBPR si UPB, ca parteneri transnationali, si respectiv BMB, ca partener-beneficiar local, la infrastructura, resursele si cunostintele necesare pentru a fi pregatiti sa evolueze cu rezultate bune in mediul competitional si sa exploreze profesii de perspectiva din domeniul tehnologiei”, a declarat Dragos-Adrian Neagu, Presedintele ANBPR.

Aceasta initiativa in sprijinul educatiei STEAM face parte din activitatile proiectului Network of IcT Robo Clubs (NITRO Clubs EU), o initiativa Erasmus+ in domeniul Vocational Education and Training (VET) in cadrul unui consortiu format din universitati, institute de tehnologie, unitati educationale si ONG-uri din Bulgaria, Romania si Slovacia.

“Elementul de noutate adus de acest proiect consta in faptul ca ii apropie pe tineri de domeniul roboticii intr-un mod atractiv, cu explicatii pe intelesul lor, punandu-i in situatii de lucru concrete si incurajandu-i sa descopere logica din spatele programarii. In felul acesta, copiii si tinerii nu numai ca vor putea explora aplicatii si solutii tehnice inovatoare, dar vor intelege mult mai usor aplicand principiul “learning by doing”, este de parere prof. dr. Monica Dragoicea, de la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Proiectul NITRO Clubs EU isi propune sa imbunatateasca educatia deschisa, sa sprijine gandirea inovatoare si sa contribuie la includerea Tehnologiilor Generice Esentiale (Key Enabling Technologies - KETs) in curricula VET a tinerilor din tarile partenere si din regiune.

Derulat in perioada 15.10.2020 – 14.08.2023, proiectul NITRO Clubs EU va contribui la incluziunea sociala a cursantilor VET aflati in situatii de vulnerabilitate sau cu oportunitati de invatare scazute, pentru a asigura acces democratic la continut educational de calitate pentru toti.

Despre NITRO Clubs EU: Proiect strategic Erasmus+ in domeniul VET, presupune constituirea unei retele de cluburi de robotica in cele 3 tari partenere, ce urmeaza a fi sustinuta si dezvoltata si dupa perioada de implementare de catre comunitatea de robotica a partenerilor si colaboratorilor. Consortiul de proiect este format din Institute of Information and Communication Technologies, Bulgaria, in calitate de lider, si Professional High School of Electrotechnics and Electronics "M.V.Lomonosov", Bulgaria, Profesionalna Gimnazia Po Elektrotehnika I Avtomatika, Bulgaria, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Romania, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), Romania, Technicka Univerzita V Kosiciach, Slovacia, si Stredna Priemyselna Skola Elektrotechnicka, Slovacia, in calitate de parteneri.

Despre ANBPR: Cea mai reprezentativa asociatie profesionala a bibliotecarilor si bibliotecilor publice din Romania, preocupata de bunastarea si performantele profesionale ale membrilor sai, de evolutia domeniului cultural national si de emanciparea de substanta a comunitatilor. Pornind de la principiile de baza ale muncii asociative – solidaritate, coeziune, angajare sociala si competitivitate – ANBPR pledeaza pentru sustinerea educatiei de calitate, democratizarea accesului la inovatie si constientizarea beneficiilor tehnologiei pentru categorii eterogene de utilizatori ai serviciilor de biblioteca.

Informatii de contact: anbpr_ro@yahoo.com; telefon: 0758 220 291; www.anbpr.org.ro

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare