Comunicate de Afaceri

Controversele cu care iPhone 7 s-a confruntat

A rupt tradiția ciclului de doi ani

Multă lume se aștepta la design-ul noului iPhone X. În schimb, Apple a modificat pe ici, pe colo design-ul lansat în 2014, odată cu iPhone 6. Acest lucru a atras un val de critici și previziuni sumbre din partea analiștilor. Cu toate acestea, iPhone 7 s-a vândut în cantități impresionante, menținând Apple în topul producătorilor de telefoane mobile.

A eliminat jack-ul audio

Sub pretextul eliminării unei tehnologii vechi de un secol, Apple a renunțat la conectivitatea audio de tip analog a jack-ului audio și a lăsat un singur port disponibil clienților. Astfel, noile căști livrate în cutia iPhone 7 aduceau conectivitate Lightning, nu a unei mufe stereo de 3.5 milimetri.

S-au făcut analize, iPhone 7 a fost declarat atât un device curajos, cât și un smartphone de care lumea ar trebui să se ferească. Un an mai târziu, renunțarea la jack-ul audio nu mai pare atât de incredibilă.

Alegerea culorilor

Încă de la lansarea iPhone 4, Apple a stârnit controverse legate de culoare, iar iPhone 7 nu face excepție. În momentul lansării, Apple a introdus culoarea Jet Black. Practic, a fost vorba de un negru translucent. După un an de folosire, toate smartphone-urile sunt o colecție de zgârieturi mai mici sau mai mari.

La jumătatea ciclului de viață, Apple a lansat versiunea roșie a telefonului, sub numele Product Red. Pentru cei familiarizați cu gama de produse Apple, Product Red presupune ca o parte de încasări să fie donată în scopuri caritabile. Versiunea roșie a telefonului a născut controverse întrucât nu putea fi comercializată în versiunea cea mai ieftină, de 32 GB. De asemenea, produsul a lăsat impresia că Apple a lansat acea versiune la momentul respectiv doar pentru a mai impulsiona vânzările.

Camera de portret prezentă doar pe modelul iPhone 7 Plus

Fratele mai mare al lui iPhone 7 a primit o cameră mult mai capabilă. Aceasta a venit echipată cu un sistem dual de camere, ce îi permitea să simuleze un obiectiv foto de portret. Controversa a venit în momentul în care simulările s-au dovedit a fi nu tocmai bune.

Deși Apple a menționat că funcția se află în stadiu de testare (beta), clienții acestora n-au trecut ușor cu vederea acest inconvenient.

Cu toate acestea, iPhone 7 a fost și este în continuare un smartphone foarte apreciat. Iar odată cu lansarea noii generații, iPhone 7 a devenit acum mult mai accesibil.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Emi Emilio

Comentarii

Cauta

Categorii populare