Comunicate de Afaceri

Credit control si urmarirea clientior debitori prin intermediul aplicatiei ERP

Banii reprezintă prioritatea critică pentru toate afacerile din România în această perioadă. Pe lângă măsurile de izolare la distanță a membrilor echipei, managerii au de făcut față unei presiuni în creștere asupra lichidităților.

Conceptul Sistemelor ERP  de credit control se refera la faptul ca se stabilesc niste criterii pentru care clintii intra intr-o zona de corectare. Se pot folosi filtre dupa vechime factura, dupa vechime scadenta sau sume care depasesc o anumita valoare. Daca un client intra in aceasta zona, incepe urmarirea lui. Scopul este sa nu riscam sa ajungem intr-o zona in care va fi foarte greu sau chiar imposibil sa recuperam suma respectiva. In aceste zile, solutia poate fi adaptata multor nevoi actuale, vor fi multi clienti care nu vor putea plati anumite sume si va fi necesara urmarirea lor. 

Prin intermediul aplicatiei ERP se vor defini aceste criterii si care sunt bazele de lucru. Modulul se numeste fluxul de numarar - clienti debitori, iar primul pas este stabilirea configurarii de clienti debitori. 

Pasul doi este stabilirea unei serii de stari prin care clientul debitor respectiv trece. In mod automat, intra in starea de “ nou “, apoi fiecare client parcurge starile: “Abordat”, “Promisiune de plata”, “Contactare esuata” - deoarece este posibil sa nu mai raspunda, putem sa ii ducem intr-o zona de “Faliment/insolventa”, zona “Juridica” sau sa reziliem un anumit contract. Aceste stari sunt configurabile si sunt particularizate in functie de nevoile fiecarui client de-al nostru in parte. 

O alta configurare se refera la faptul ca vom putea genera mai multe tipuri de documente catre clienti si exista o serie de documente standard construite in aplicatie. Tot prin aceasta solutie transmitem si confirmarile de solduri anuale catre clienti, insa putem sa trimitem un extras de cont, o notificare debite restante, obligatii de plata sau chiar o somatie. 

Modulul Financiar al sistemului ERP iti ofera controlul complet asupra banilor din companie, fie ca vorbim de conturi bancare sau de disponibilul din casierie. Departamentele financiar-contabile sau companiile de servicii contabile care utilizeaza acest modul au la dispozitie un set complet de instrumente de automatizare a operatiunilor financiare, ceea ce reduce timpul necesar introducerii si prelucrarii de date.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: SC Business Tools S.R.L.

Comentarii

Cauta

Categorii populare