Comunicate de Afaceri

Cresterea profitabilitatii si a eficientei proceselor de business prin intermediul robotilor software

Ce sunt roboții software și care este rolul lor în automatizarea proceselor?

 

Roboții software (RPA) sunt bazați pe inteligență artificială și creați pentru a executa rapid diverse procese de front office sau back office, în scopul de a economisi timp pentru angajați și pentru a folosi mai eficient resursele angajatorilor. Automatizarea înseamnă introducerea unui robot software, care este „învățat” să realizeze anumite taskuri asemenea unui om, dar cu o eficiență sporită. 

 

Roboţii software sunt utilizați cel mai des în domeniile financiar-contabil (procesare de plăţi şi facturi, preluări din baze de date), gestiunea resurselor umane (pontaj, salarizare, procesare date angajaţi) şi logistică (inventar, procesare comenzi). Aplicabilitatea roboților software este, însă, mult mai largă, în orice domeniu sau departament unde există sarcini repetitive în fluxurile de lucru, unde este implicat un volum mare de date şi se respectă anumite modele, fără a avea însă un nivel ridicat de complexitate.

 

Ce beneficii aduc roboții software?

 

Automatizarea este una dintre etapele cele mai importante din transformarea digitală a unei companii. Încet-încet, RPA-ul va deveni un standard în business, în prezent fiind o metoda care facilitează dezvoltarea continuă. Automatizarea poate fi rapid implementată, crescând în acest fel competitivitatea organizației. Prin introducerea roboților, ei pot prelua sarcinile repetitive și mai puțin plăcute din departamentele în care sunt implementați.

 

Cel mai evident avantaj al utilizării roboților este faptul că munca este lipsită de posibilele erori umane. Astfel, toate sarcinile sunt îndeplinite mult mai eficient, dar și mai rapid, ceea ce se traduce printr-o productivitate crescută.

 

Din acest motiv am dezvoltat în jurul SocrateERP o serie de roboți care să ajute la fluidizarea și eficientizarea anumitor procese. În continuare doar câteva exemple de roboți la care am lucrat în ultima perioadă: 

 

Robot de repartizare a costurilor pe proiecte, faze și subfaze, foarte util și interesant pentru toți clienții care derulează proiecte cu finanțare publică sau privată. Aceștia își pot de acum urmări mult mai ușor cheltuielile pe proiect, pe faze și subfaze, de la introducerea documentelor primare și până la emiterea balanțelor contabile. 

 

Robot de automatizare a rapoartelor din scheduler trimise pe email. Acestuia i se indică formatul de tipărire și formatul de fișier dorit a fi atașat la emailul care se trimite în urma execuției programate.

 

Robot de automatizare a inventarierii din ERP a gestiunilor cu WMS, procesele ”Propunere Inventar” și ”Actualizare Date” preluând cantitățile fizice inventariate prin scanare din WMS. 


Dacă aveți nevoie de mai multe detalii cu privire la digitalizare și automatizare, dați un semn consultanților noștri  si vor fi mai mult decât bucuroși să vă ajute!

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: BITSoftware

Comentarii

Cauta

Categorii populare