Comunicate de Afaceri

Cum sa iti pastrezi productivitatea in vanzari atunci cand esti izolat la domiciliu si lucrezi de la distanta

In timp ce mai multe categorii de angajati din Romania descopera in aceste zile beneficiile muncii de acasa, reprezentantii de vanzari sunt printre cei pentru care munca la distanta este foarte dificila. Izolarea, lipsa de spatiu, imposibilitatea de a avea intalniri fata-in-fata cu clientii, reticenta firmelor din Romania si a persoanelor fizice de a face noi achizitii – acestea sunt, pe buna dreptate, cele mai frecvente motive de ingrijorare pentru reprezentantii de vanzari.
 
Iata mai jos cateva recomandari de la experti de top pentru productivitatea maxima a reprezentantilor de vanzari:

1. Construieste-ti spatiul dedicat vanzarilor, doar al tau
Daca ai posibilitatea, fa-ti un spatiu de lucru doar al tau, in care sa te asezi cand incepi lucrul in vanzari si pleci cand ai terminat. Spatiul acesta te va ajuta sa faci separatia intre timpul de serviciu si timpul dedicat activitatilor de casa.
Creierul stie ca atunci cand te asezi in spatiul de lucru, trebuie sa fie 100% concentrat la activitatile de vanzari din agenda.
 
2. Socializeaza prin telefon
Mai ales acum in izolare, ai nevoie sa socializezi cat mai mult cu colegii, cu prietenii si cu familia. Pentru socializare, foloseste cat mai bine telefonul sau un program de conferinte audio-video online, e mult mai eficient decat sa scrii pe program de chat text.
 
3. Foloseste cele mai eficiente instrumente
In lipsa unui sediu fizic in care sa organizezi sedintele saptamanale de lucru, reprezentantii de vanzari au nevoie de un hub centralizat, in care sa gaseasca cele mai importante informatii de vanzari necesare in activitatea lor. Sistemul CRM utilizat in vanzari se transforma in aceasta perioada, mai mult ca oricand, in instrumente de crestere a productivitatii. Echipa de vanzari poate lucra intr-un mod colaborativ, cu vizibilitate maxima asupra leadurilor, oportunitatilor si activitatii de vanzari.

4. Creeaza-ti o rutina zilnica
Este foarte important sa ai o rutina zilnica cat mai apropiata de cea normala de la serviciu. Incearca sa ai aceeasi ora de inceput si de sfarsit al activitatii in fiecare zi, sa iti iei pauzele si sa faci o planificare cat mai riguroasa. Evita capcanele periculoase, cum ar fi sa amesteci prea mult programul de la firma cu programul de activitati de acasa sau sa incepi sa lucrezi prea mult noaptea. Rutina zilnica poate sa includa cafeaua de dimineata de la inceputul zilei, discutiile telefonice de dimineata cu familia si ce altceva mai faceai inainte.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: CRM Business Solutions

Comentarii

Cauta

Categorii populare