Comunicate de Afaceri

Curs online gratuit de programare PYTHON pentru tineri – organizat de ANBPR in contextul Meet and Code 2020

Aceasta initiativa are ca scop continuarea eforturilor ANBPR și ale bibliotecilor publice din Romania de a sprijini educatia digitala, prin initierea publicului tanar in utilizarea celor mai noi limbaje de programare.

Cursul online gratuit PYTHON va avea durata de 12 ore (6 ore x 2 zile) și este proiectat sa fie livrat, via Zoom, catre maximum 100 de tineri vulnerabili.

Potrivit obiectivelor de invatare pe care le va urmari, cursul PYTHON iși propune sa asigure:

- explicarea conceptelor de baza ale programarii in PYTHON

- asimilarea principiilor de baza de scriere și executare a programelor in PYTHON

- studiul structurii și elementelor de programare standard (tipuri de date, diverse structuri cu care se opereaza privind finalitatea utilizarii PYTHON, structuri de stocare a datelor in memorie etc.)

- predarea notiunilor de functionare a jocurilor pe calculator multiplayer și a principalelor metode de a le rula cu succes, folosind limbajul de programare PYTHON.

Tinerii vulnerabili vor beneficia de expertiza unui lector calificat, vor asista la demonstratii de programare PYTHON și vor rula aplicatii de baza. In plus, lectorul care va asigura  instruirea va lansa provocari online de tip concurs privind aplicatii ale PYTHON in viata de zi cu zi, urmand ca cele mai bune proiecte realizate de catre cursanti sa fie popularizate online & offline, pe canalele ANBPR.

Conditii de participare:

Varsta participantilor: 14 – 18 ani

Dificultate:  medie

Tipul evenimentului: online (folosind platforma Zoom)

Data de desfașurare:

10.09.2020, orele 10:00 - 16:00 (prima zi de instruire)

11.09.2020, orele 10:00 - 16:00 (a doua zi de instruire)

Numarul maxim de participanti: 100  

Participare: gratuit, pe baza de inscriere, in contextul finantarii ANBPR in competitia Meet and Code Award, Code for Europe

Evenimentul online PYTHON - initierea tinerilor vulnerabili in utilizarea limbajului de programare al viitorului este finantat cu ajutorul initiativei Meet and Code, sustinuta la nivel european de compania de software SAP. In Romania, initiativa este coordonata, pentru cel de-al 4-lea an consecutiv, de Asociatia Techsoup și sustine evenimente online de tehnologie și programare aliniate cu misiunea Europe Code Week.

In Romania, initiativa Meet and Code este coordonata de Asociatia Techsoup. Din 2010, Asociatia Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creeaza și ofera resurse IT și experiente de invatare a tehnologiei pentru organizatii nonprofit, tineri și profesori. Asociatia Techsoup este caștigatoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards in 2017, competitie organizata de Comisia Europeana.

Detalii suplimentare despre eveniment: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din Romania

Email: anbpr_ro@yahoo.com, telefon: +0374 052 437/0758 220 294, persoana de contact: Ștefania Stanica

Procedura de inscriere: Se pot inscrie tineri cu varsta cuprinsa intre 14 – 18 ani, care doresc sa se initieze in utilizarea limbajului de programare Python și intentioneaza sa evolueze in domeniul competentelor tehnologice, in vederea accesarii in viitor a unor pozitii de dezvoltatori software sau similare.

 Participantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  1. Acces la internet pe toata perioada desfașurarii cursului online PYTHON - initierea tinerilor vulnerabili in utilizarea limbajului de programare al viitorului
  2. Completarea FORMULARULUI DE INSCRIERE disponibil la calea: https://docs.google.com/forms/d/1-LeD0MaI1sXEgK90HQrS3Xbm2CbY4Z_GwFtuxVSZSDI/edit?vc=0&c=0&w=1&flr=0
  3. Apartenenta la o categorie de vulnerabilitate (tineri din mediul rural, tineri cu dizabilitati, tineri fara adapost/institutionalizati, tineri care nu urmeaza o forma de invatamant, tineri din familii cu venituri mici, tineri din familii monoparentale, tineri apartinand diferitelor minoritati etnice, tineri cu unul sau ambii parinti care lucreaza in strainatate etc.).

Anuntarea participantilor și comunicarea coordonatelor de acces in aplicatia Zoom, in urma acceptarii, se vor face cel tarziu in data de 9 septembrie 2020, iar cursul online se va desfașura in perioada 10 - 11 septembrie 2020 (orele 10:00 - 16:00).

Participarea la cursul online PYTHON - initierea tinerilor vulnerabili in utilizarea limbajului de programare al viitorului le va permite tinerilor sa dezvolte competente de baza in domeniul programarii PYTHON, ca prima experienta de invatare in domeniul programarii software. Se vor acorda diplome de participare.

Așteptam cu interes sa va inscrieti!

Despre ANBPR: ANBPR este cea mai reprezentativa asociatie profesionala a bibliotecarilor și bibliotecilor publice din Romania, preocupata de bunastarea și performantele profesionale ale membrilor sai, de evolutia domeniului cultural national și de emanciparea de substanta a comunitatilor. Pornind de la principiile de baza ale muncii asociative - solidaritate, coeziune, angajare sociala și competitivitate – Membru fondator al Coalitiei pentru Educatie Digitala - CED, ANBPR pledeaza pentru creșterea impactului bibliotecilor in societate, pentru sustinerea educatiei, a e-incluziunii și promoveaza extinderea pe scara larga a beneficiilor tehnologiei.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare