Comunicate de Afaceri

Demontam cele mai comune mituri despre serverele dedicate

Daca esti in cautare de servicii de web hosting pentru site-ul tau, este suficient sa dai un search in Google si vei gasi nenumarate oferte. In mare, ai de ales intre trei tipuri de hosting: gazduire shared, gazduire VPS si servere dedicate. Fiecare dintre acestea prezinta avantaje si dezavantaje, motiv pentru care multa lume intampina dificultati in alegerea celei mai bune variante.

O nota parte fac, fara discutie, serverele dedicate. Daca vrei ca site-ul tau sa se bucure de succesul scontat, aceasta este cea mai buna alegere. Dar pe cat de recomandate sunt, pe atat de multe controverse aduna in jurul lor. Demontam, in continuare, trei dintre cele mai comune mituri despre serverele dedicate.

Mitul nr. 1: Serverele dedicate sunt scumpe!

De-a lungul timpului, serverele dedicate au capatat aceasta reputatie. Desigur, acestea continua sa aiba un pret mai mare decat celelalte tipuri de gazduire, insa acest lucru se datoreaza caracteristicilor premium. In orice caz, in momentul de fata exista multiple optiuni pe piata din Romania, astfel ca vei gasi cu siguranta o companie care sa-ti ofere un pret bun. Spre exemplu, compania THC.ro propune abonamente care pornesc de la 53,95 Euro pe luna; preturile cresc in functie de procesor, memoria RAM si spatiul de stocare. Ceea ce trebuie sa intelegi este ca un server dedicat reprezinta o investitie de care site-ul tau are nevoie, iar pretul este contrabalansat de multiplele beneficii pe care ti le ofera.

Mitul nr. 2: Nu exista nicio diferenta intre servere dedicate si gazduire VPS!

Daca este sa ne ghidam dupa numele sau, Virtual Private Server, putem sa facem cu usurinta aceasta confuzie. Sigur, cele doua tipuri de servicii sunt similare, insa prezinta cateva diferente esentiale. Gazduirea VPS presupune ca mai multe site-uri impart acelasi server, insa beneficiaza de propriile resurse, precum memoria RAM si latimea de banda (bandwidth). In schimb, gazduirea dedicata iti pune la dispozitie un intreg server numai pentru tine. Tu detii controlul absolut si poti alege propriile limite de resurse. In general, serverele dedicate sunt destinate site-urilor medii si mari, insa poti sa optezi pentru aceasta varianta si pentru un site mai mic si sa eviti schimbarea tipului de gazduire in momentul in care inregistrezi cresteri de trafic.

Mitul nr. 3: Trebuie sa detii cunostinte tehnice pentru a detine un server dedicat!

Nu si daca colaborezi cu o firma care iti ofera asistenta tehnica non-stop. Daca detii un server dedicat, va fi nevoie sa-ti actualizezi periodic hardware-ul, insa vei avea acces la diferite niveluri de suport asistat. In general, serverele dedicate beneficiaza de suport specializat preferential, dar nu datorita pretului mai mare, ci pentru ca aplicatiile au nevoie de atentie speciala. Astfel, nu vorbim neaparat despre un mit, ci despre un adevarat partial valabil. Indicat este sa te asiguri inainte de achizitie ca firma pe care doresti sa o contractezi este serioasa si iti va sta la dispozitie 24/7. In fond, aceasta este regula de aur pentru oricine achizitioneaza un plan de gazduire web. Daca nu esti expert in domeniu, vei avea nevoie de cineva care sa te asiste pe intreaga perioada a colaborarii.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alexandra Ionescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare