Comunicate de Afaceri

Digitalizarea nu trebuie sa lase pe nimeni in urma! Primul program Digital Citizen de educatie digitala a varstinicilor

ECDL Romania impreuna cu Primaria Sectorului 2 lanseaza in luna aprilie programul pilot de educatie digitala pentru seniorii din comunitate. Acestia sunt invitati sa participe la grupele Digital Citizen, ce vor avea loc la spatiul educational ECDL EduHub din Veranda Mall Bucuresti.

Timp de o luna, fiecare dintre varstnici va invata elementele de baza ale folosirii computerului si Internetului, fiind sprijiniti sa devina utilizatori independenti ai acestor instrumente. Intre altele, vor afla la ce le poate folosi computerul si Internetul, cum sa scrie documente, cum sa caute si sa selecteze informatiile online corecte, cum sa comunice prin email sau sa socializeze prin alte mijloace de comunicare online, cum sa acceseze diverse servicii online (comerciale, administrative sau medicale spre ex.). Vor reusi astfel cu totii sa devina mai activi, sa comunice mai mult si mai usor cu cei dragi si sa capete incredere in folosirea serviciilor din spatiul virtual, ce le vor imbunatati semnificativ viata de zi cu zi. In plus, vor putea apoi sa navigheze in lumea digitala in siguranta, fara a cadea cu usurinta victime pericolelor cibernetice sau informatiilor si stirilor false.

La primele grupe, care vor incepe pe 19 aprilie, vor participa seniori din centrele de zi din cadrul Directiei de Asistenta Sociala - DGASPC Sector 2.

 

Este limpede ca digitalizare fara competente digitale nu exista. Orice investitie in tehnologie poate fi eficienta doar daca este dublata de programe relevante de competente digitale. Serviciile de e-guvernare, e-commerce, e-banking, e-health etc. reclama aptitudini digitale elementare pentru intreaga populatie. Numai asa societatea chiar se va bucura de avantajele tehnologiei, calitatea vietii va creste si  ne vom raporta la un proces real de tranzitie digitala.

 

Desi Romania inregistreaza rezultate bune la capitolul conectivitate, digitalizarea economiei a ramas in urma, in conditiile in care aproape o cincime dintre romani nu au utilizat niciodata internetul (Raport DESI 2020).

Exista multi oameni, mai ales persoane varstnice, care nu au folosit niciodata un computer, dar care au auzit de Internet si de posibilele sale utilizari. Multi dintre acestia ar dori sa afle mai multe despre tehnologia digitala, dar pot simti ca este prea complicat sau ca este prea tarziu pentru ca ei sa invete. Digital Citizen este programul ideal pentru ca acestia sa-si depaseasca temerile si sa inceapa sa utilizeze corect si activ tehnologia, integrandu-se astfel in lumea digitala.

 

ECDL / ICDL – standardul international pentru competente digitale

 

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 800 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii. Prin reteaua de Centre de Testare ECDL dezvoltata la nivel national si prin proiectele derulate, ECDL ROMANIA asigura tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la standard international si pe un anumit nivel competentele digitale. Tinerii, elevii, studentii, functionarii publici sau angajatii  in companii isi pot dovedi abilitatile IT prin intermediul certificarilor ECDL.

 

ECDL Foundation este o organizatie internationala dedicata dezvoltarii standardelor de competente digitale la nivelul fortei de munca, in educatie si la nivelul societatii in general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei retele globale active, permit indivizilor si organizatiilor sa evalueze, sa dezvolte si sa certifice competente de utilizare a computerelor si a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL.

Calitatea si reputatia ECDL sunt construite pe 20 de ani de experienta in a asigura programe de certificare in 40 de limbi vorbite in intreaga lume. Succesul ECDL se bazeaza pe inovarea continua in dezvoltarea de programe de certificare, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare si  aderarea consecventa la standardele ECDL de asigurare a calitatii.

 

Contact: marketing@ecdl.ro, 021 316 99 22, www.ecdl.ro, www.facebook.com/ECDLRomania

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ECDL ROMANIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare