Comunicate de Afaceri

ECDL se mapeaza cel mai complet pe DigComp si DigCompEdu

 

Ultimul raport DESI plaseaza din nou Romania pe ultimul loc in UE la indicele economiei si societatii digitale. Oamenii risca sa fie victime ale extinderii decalajului competentelor digitale, din cauza slabei constientizari a aptitudinilor digitale reale.

Pentru a ı̂nțelege care sunt elementele cheie ale competenței digitale si modul de evaluare a acestora, Comisia Europeana a elaborat un cadru al competențelor digitale pentru cetațeni. DigComp (The European Digital Competence Framework) propune un set de competențe digitale pentru toți, ı̂n scopul atingerii obiectivelor legate de munca, ı̂nvațare, petrecerea timpului liber și participarea ı̂n societate si ofera o referința comuna pentru competențele digitale ı̂n Europa.

Adoptarea si adaptarea unor cadre standard de referinta aduc valoare adaugata oricaror demersuri de setare a unor profiluri de competente digitale si de dezvoltare a competentelor digitale, prin asigurarea unei evaluari corecte, independenta, obiectiva, standardizata, in baza unor itemi dezvoltati de echipe de cercetatori si specialisti din intreaga lume, cu o vasta experienta specifica in domeniu si contribuind la raportarea la un nivel unitar de referinta privind competentele digitale ale romanilor, atat la nivel national, cat si european. Astfel, putem localiza si strategiile europene de digitalizare, si ne putem alinia cu profilurile digitale dezvoltate si recunoscute la nivel international, care se actualizeaza continuu. 

ECDL/ ICDL este standardul international pentru Competente Digitale care se aliniaza cel mai complet pe cadrele de referinta europene DigComp (The European Digital Competence Framework):

Modulele ECDL acopera toate cele 5 „domenii de competenta” DigComp.

Maparea programului ECDL catre DigComp a fost identificata ca exemplu de implementare de catre JRC (Joint Research Centre - Serviciul de Stiinte si Cunostinte al Comisiei Europene).

Raportul UNESCO a folosit DigComp pentru a evalua o serie de instrumente de competenta digitala. Pentru fiecare instrument, acesta a comparat rezultatele invatarii cu cele 21 de domenii de competenta DigComp. Dintre toate instrumentele evaluate, ECDL a avut cel mai mare numar de rezultate de invatare mapate catre DigComp.

ECDL Foundation a fost un factor activ in dezvoltarea acestui cadru, inca din etapele initiale.

 

In plus, ECDL/ ICDL este perfect compatibil si cu tipurile de competente digitale din cadrul european de referinta pentru profesori – DigCompEdu.

 

Romanii pot urca in clasamentul digitalizarii, iar competentele digitale certificate sunt solutia pentru eliminarea decalajului.

Programe internationale de certificare, precum ECDL, sunt esentiale in procesul inevitabil de transformare tehnologica. ECDL ofera o metoda clara, standardizata si continuu actualizata de dezvoltare si probare corecta a competentelor digitale. Modulele ECDL testeaza competente IT esentiale, dar si lucrul cu aplicatii avansate.

 

  • ECDL/ ICDL este cel mai raspandit standard global de certificare a aptitudinilor TIC, aplicat in peste 100 de tari. Pana acum, peste 16 milioane de persoane din intreaga lume s-au inregistrat deja in program. 
  • ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei, cu o retea de peste 800 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii. Prin reteaua de Centre de Testare ECDL dezvoltata la nivel national si prin proiectele derulate, ECDL ROMANIA asigura tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la standard international si pe un anumit nivel competentele digitale. Tinerii, elevii, studentii, functionarii publici sau angajatii  in companii isi pot dovedi abilitatile IT prin intermediul certificarii ECDL.
  • ICDL Foundation este o organizatie internationala dedicata dezvoltarii standardelor de competente digitale la nivelul fortei de munca, in educatie si la nivelul societatii in general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei retele globale active, permit indivizilor si organizatiilor sa evalueze, sa dezvolte si sa certifice competente de utilizare a computerelor si a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL.

Calitatea si reputatia ECDL/ ICDL sunt construite pe 20 de ani de experienta in a asigura programe de certificare in 40 de limbi vorbite in intreaga lume. Succesul ECDL/ ICDL se bazeaza pe inovarea continua in dezvoltarea de programe de certificare, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare si  aderarea consecventa la standardele ECDL/ ICDL de asigurare a calitatii.

Contact: marketing@ecdl.ro, 021 316 99 22, www.ecdl.ro, www.facebook.com/ECDLRomania   

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ECDL ROMANIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare