Comunicate de Afaceri

Enciclopedia digitala „Romania 1918. Oameni, momente si imagini”, oferita publicului larg de Fundatia SIVECO

Fundatia SIVECO lanseaza azi enciclopedia digitala „Romania 1918. Oameni, momente si imagini”, o productie SIVECO Romania in parteneriat cu institutii prestigioase de cultura si personalitati ale societatii romanesti. 

Enciclopedia digitala „Romania 1918” celebreaza oamenii si momentele cheie care au facut posibila intregirea Romaniei acum 100 de ani. 

Enciclopedia digitala este o colectie unica de sute de imagini rare, filme, vizualizari in 3D ale unor monumente care comemoreaza Marea Unire, arme din Primul Razboi Mondial, fotografii de epoca animate, marturii de pe front si din spatele frontului. 

Aplicatia a fost creata si este oferita scolii romanesti si romanilor de pretutindeni in anul Centenarului ca un memento al celui mai important proiect national. 

Aplicatia se poate descarca gratuit de pe orice platforma sau din http://romania1918.eu incepand din 3 aprilie a.c. 

„Enciclopedia este dedicata miilor de romance si de romani, femei, barbati si copii, profesori si preoti, avocati si ingineri, taranci si printese, soldati si generali, oameni simpli sau eruditi inventatori, pictori, scriitori sau muncitori care s-au sacrificat pentru ca Romania sa fie cea intreaga de astazi. In egala masura, ea este dedicata celor care poarta in suflet credinta in Romania si in destinul curajos al natiunii romane. Veti afla in aceasta Enciclopedie povestile unor oameni care nu apar in manualele din care invatam la scoala, dar sunt mult mai pretiosi prin caracterul lor decat multi dintre cei care au notorietate”, declara Radu Jugureanu, coordonatorul proiectului si director eContent SIVECO Romania.

In cadrul aplicatiei exista peste 370 de imagini rare provenite din colectii particulare sau muzeale (dintre care unele au fost animate), 8 filme de epoca, 12 obiecte 3D, 24 de harti digitale interactive si grafice cu informatii. 

De asemenea, pentru a fi atractiva copiilor, enciclopedia contine si doua jocuri 3D care simuleaza batalii istorice din perioada primului razboi mondial. 

La conferinta de lansare, de la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, participa o parte a echipei de voluntari care a contribuit la realizarea Enciclopediei: istorici, cercetatori, colectionari, profesori universitari, muzeografi, scriitori, bloggeri, dezvoltatori, graficieni, testeri, web designeri, oameni de marketing, specialisti in arme. Ii puteti gasi pe toti mentionati in sectiunea Creatori si Parteneri, pe www.romania1918.eu

Consiliul stiintific al enciclopediei este format din personalitati ale stiintei, istoriei si culturii romanesti: General Prof. Univ. Dr. Mihail E. Ionescu, Prof. Univ. Dr. Corneliu Mihail Lungu, istoricul Neculai Moghior, Prof. Univ. Dr. Ioan Opris, Lt. Gen. (ret.) Dr. Dumitru Dorin Prunariu, Prof. Univ. Dr. Gheorghe Sbarna, Prof. Univ. Dr. Ioan Scurtu, Dr. Simona Tanasescu, prof. Simona Tanase, Dr. Doru Dumitrescu si Dr. Gabriel Leahu. 

Partenerii care au contribuit la realizarea continutului si la ilustrarea enciclopediei sunt: Arhiva Nationala de Filme, Consiliul National al Cinematografiei, Muzeul National Castelul Peles, Muzeul National de Istorie a Romaniei/www.marelerazboi.ro, Muzeul National de Istorie al Unirii Alba Iulia, Muzeul de Istorie Satu Mare, Muzeul Judetean Ialomita, Mausoleul Mateias, Muzeul Municipal Campulung, Oficiul National pentru Cultul Eroilor, Biblioteca Digitala a Bucurestilor, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, editurile Stefadina, Polirom, Cetatea de Scaun si Litera.

Parteneri media: Libertatea, Hotnews.  

Despre Fundatia SIVECO

Fundatia SIVECO este o organizatie non-guvernamentala, constituita din initiativa angajatilor companiei SIVECO.

Misiunea Fundatiei SIVECO este aceea de a promova si dezvolta programe in domeniul educatiei, al sanatatii si al noilor tehnologii, in sprijinul elevilor, al profesorilor si al tinerilor talentati.

Fundatia SIVECO isi propune sa devina un partener social in educatie si sa participe la cresterea gradului de utilizare a tehnologiilor moderne in domeniul educational in Romania si in alte state. 

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. 

Organizatie reconstruita pe model european, cu centre de competenta unice si specialisti competitivi la nivel international, SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene. 

Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice. 

De-a lungul celor 25 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale. 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania

Social Media
Vezi toate articolele autorului: SIVECO Romania

Comentarii

Cauta

Categorii populare