Comunicate de Afaceri

Importanta abilitatilor pentru a fi în siguranta online este mai mare decat oricand!

În timp ce, din ce în ce mai multi dintre noi descopera beneficiile mediului virtual, riscul de a cadea victimele unei pierderi sau unei scurgeri de informatii personale si private, de a fi înselati financiar sau chiar de a fi abuzati de catre alte persoane, ramane din pacate foarte prezent. Oricine poate cadea victima unor astfel de atacuri, chiar si jurnalisti sau profesori specializati în tehnologie.

  
Desi exista multe solutii tehnologice pentru riscurile de securitate cibernetica, documentul de pozitie ECDL- IT security skills: protecting your children, your private life, and your business sustine ca acestea sunt, în cel mai bun caz, doar un raspuns partial. Abilitatile de securitate IT slabe pot anula multe dintre beneficiile tehnologiei, chiar si prin utilizarea nesigura a retelelor publice Wi-Fi pentru activitati sensibile, cum ar fi servicii bancare on-line, care distribuie informatii personale online.


Pierderile companiilor în urma încalcarilor de securitate IT pot fi semnificative, în special în cazul celor mai mici, potrivit unei cercetari PWC prezentate în documentul de pozitie, care a constatat ca pretul mediu al unei astfel de încalcari de securitate ar putea fi cu mult peste 100.000 € pentru întreprinderi mici si de peste 2 milioane € pentru companii mari din Marea Britanie. Pentru a se evita pierderi potentiale, companiile ar trebui sa se asigure ca angajatii sunt corect instruiti si sunt constienti de riscurile on-line.


În cele din urma, actiunile utilizatorului uman sunt cele care cresc nivelul de expunere la încalcari ale securitatii IT. Instalarea celor mai performante masuri automate de securitate si adoptarea politicilor de prevenire reprezinta o solutie partiala. Majoritatea încalcarilor de securitate cibernetica ar putea fi prevenite si s-ar putea evita costurile aferente ridicate, daca oamenii ar urma principii simple de securitate IT.

 

Copiii si tinerii sunt extrem de vulnerabili online. Înca de la varste fragede, acestia ar trebui sa fie capabili sa se protejeze,  astfel încat sa se poata bucura de beneficiile vietii digitale. Ideal, toti elevii de gimnaziu si liceu ar trebui sa fie instruiti cu privire la riscurile si utilizarea în siguranta a Internetului.

O bariera o reprezinta si conceptul de “nativ digital”, care presupune ca tinerii ce au crescut înconjurati de tehnologii digitale au dobandit intuitiv competentele de alfabetizare digitala si, de aceea, ei nu mai necesita educatie sau training digital. De fapt, cercetarile extinse arata ca nu aceasta este situatia.

 

Pentru a îmbunatati si a mentine securitatea IT, atat la nivel individual, cat si la nivel organizational trebuie accesate programe de instruire si certificare recunoscute, care stabilesc nivelurile de referinta pentru competentele si cunostintele utilizatorului, pe baza unui standard aplicat international. Modulul ECDL IT Security reprezinta o astfel de solutie, fiind menit sa se concentreze pe cele mai importante si actuale amenintari de securitate IT.

 

 


  • ECDL/ ICDL este cel mai raspandit standard global de certificare a aptitudinilor TIC, aplicat în peste 100 de ta Pana acum, peste 16 milioane de persoane din întreaga lume s-au înregistrat deja în program. 

 

Oricine se înscrie în programul international de certificare a competentelor digitale ECDL în perioada februarie – mai 2022, intra automat în Tombola Clickstiga cu ECDL, avand sansa ca lunar sa castige o tableta.

Înscrierea se poate face la oricare dintre Centrele de Testare Acreditate ECDL din Romania.
Regulamentul oficial al Tombolei ECDL Clickstiga poate fi accesat online pe pagina web ECDL Romania.

 

  • ECDL ROMANIAeste Operatorul National al licentei, cu o retea de peste 800 de centre de instruire si testare acreditate pe întreg teritoriul tarii. Prin reteaua de Centre de Testare ECDL dezvoltata la nivel national si prin proiectele derulate, ECDL ROMANIA asigura tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la standard international si pe un anumit nivel competentele digitale. Tinerii, elevii, studentii, functionarii publici sau angajatii  în companii îsi pot dovedi abilitatile IT prin intermediul certificarii ECDL.

 

  • ICDL Foundationeste o organizatie internationala dedicata dezvoltarii standardelor de competente digitale la nivelul fortei de munca, în educatie si la nivelul societatii în general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei retele globale active, permit indivizilor si organizatiilor sa evalueze, sa dezvolte si sa certifice competente de utilizare a computerelor si a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL.

Calitatea si reputatia ECDL/ ICDL sunt construite pe 20 de ani de experienta în a asigura programe de certificare în 40 de limbi vorbite în întreaga lume. Succesul ECDL/ ICDL se bazeaza pe inovarea continua în dezvoltarea de programe de certificare, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare si  aderarea consecventa la standardele ECDL/ ICDL de asigurare a calitatii.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ECDL ROMANIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare