Comunicate de Afaceri

Importanta optimizarii imaginilor pentru SEO

Optimizarea acestora din punct de vedere SEO este un factor foarte relevant pentru promovarea unui produs sau a unui serviciu.

Consumatorii iubesc imaginile, iar impactul vizual este cel care ajuta la procesarea informatiei cu usurinta. Imaginile au rolul de a imbunatatii site-ul din punct de vedere SEO si constituie un avantaj care face diferenta dintre un site bun si unul plictisitor. Desi detin o importanta majora, optimizarea imaginilor este una dintre cele mai mari probleme detectate de specialisti la inceputul unei campanii de promovare SEO. Pentru a evita o situatie nefericita si experientele neplacute este bine sa tineti cont de cateva tehnici de optimizare care va garanteaza succesul.

In primul rand, optimizarea imaginilor porneste de la stabilirea unei denumiri potrivite. Motorul de cautare nu vede imaginea asa cum noi o facem, asa ca este important sa ii spunem ce reprezinta. Numele dat fisierului ofera motorului de cautare informatii relevante despre ceea ce reprezinta imaginea si influenteaza in mod direct pozitionarea acesteia. Tinand cont de acest aspect este important sa plasati la inceputul denumirii cuvantul cheie care descrie cel mai bine imaginea pe care o incarcati pe pagina.

Dupa cum stim deja, viteza de incarcare a site-ului este un alt factor care influenteaza pozitionarea in motorul de cautare Google. Dimensiunea imaginilor are, de asemenea, o importanta majora, deoarece o marime nepotrivita poate ingreuna viteza de incarcare a unei pagini. Mai mult, pentru a optimiza viteza de incarcare, imaginea pe care o folositi trebuie sa aiba formatul potrivit. PNG, GIF si JPEG(JPG) sunt formatele de imagini principale, JPG fiind de departe cel preferat de Google.

In ceea ce priveste codul HTML, este necesar ca o imagine sa cuprinda URL-ul catre imagine, dimensiunea corecta a acesteia, precum si descrierea ALT care contine titlul imaginii si eventual o alta formulare explicita despre aceasta.

In situatiile in care site-ul contine numeroase imagini, inserarea acestora intr-un Sitemap.xml, adica o harta a site-ului in care se afla cele mai importante link-uri din site, pagini, produse, categorii, articole. Acest fapt va spori sanselele aparitiei imaginilor in rezultatele motorului de cautare Google.

Acestea sunt cateva dintre cele mai importante aspecte pentru optimizarea imaginilor pentru strategia de promovare SEO. Tehnica este la fel de importanta ca oricare alta si ajuta la pozitionarea cat mai sus in rezultatele motorului de cautare. Creatiile vizuale sunt un instrument absolut necesar pentru o mai buna vizibilitate in mediul online. Acestea incanta audienta si ii mentine interesul.

Folosite corespunzator, imaginile sunt un real avantaj in campania de promovare SEO, ajutand la rankingul sporit al cuvintelor cheie pentru care sunt optimizate. Mai mult, acestea atrag atentia vizitatorilor site-ului si ii pot face sa aprofundeze mai mult un material. O buna optimizarea a imaginilor iti va arata in scurt timp rezultate vizibile in conversiile clientilor si intr-o pozitie mult mai buna in Google.

Doriti sa aflati cum sa optimizati si alte elemente in cadrul procesului de onpage seo? Gasiti detalii pe blogul site-ului http://www.promovareseo.com.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Cauta

Categorii populare