Comunicate de Afaceri

In premiera certificatele ECDL vor fi si in Blockchain

Pandemia ca oportunitate pentru digitalizare

Perspectiva este aceea ca in curand certificatele ECDL sa fie emise inclusiv in Blockchain.

Initiativa s-a materializat mult mai rapid ca urmare a procesului general de digitalizare fortata ce a fost provocat de pandemie.

Adaptandu-se la situatia actuala, ECDL/ ICDL a dezvoltat noi procese pentru a creste accesibilitatea tuturor la competente digitale validate la standard global. ECDL Romania a introdus deja de anul trecut posibilitatea de testare si certificare a competentelor digitale la distanta (remote), cu mentinerea standardului de calitate recunoscut international.

In acelasi context, s-a accelerat  si emiterea certificatelor ECDL in format electronic, nu doar in format tiparit ca pana inainte de pandemie. Fiecare absolvent ECDL are acces la certificatele obtinute in contul sau online, iar autenticitatea fiecarui certificat ECDL se poate verifica automat online.

Pentru sporirea gradului de siguranta, ECDL a demarat emiterea certificatelor ECDL inclusiv in Blockchain.

Toate aceste masuri fac posibile atat accesul mult mai larg la dezvoltarea competentelor digitale validate, cat si respectarea masurilor de securitate si de protectie.

 

Organizatiile sunt expuse unui spectru tehnologic din ce in ce mai dinamic. Noile tehnologii sunt solutia de optimizare a activitatilor si de digitalizare a companiilor. Toti cei interesati sa apeleze la astfel de tehnologii precum Blockchain, Cloud, IoT, AI sau Big Data vor putea sa afle despre aceste concepte si cum pot fi folosite de organizatia lor cu ajutorul modulelor ICDL Insights, care vor intra si in portofoliul de certificari ECDL Romania.

 

Pandemia cu care ne confruntam a accelerat semnificativ procesul de digitalizare la nivel global si a fortat digitalizarea Romaniei. Contextul crizei a demonstrat rolul esential pe care il au tehnologiile si aptitudinile digitale, care ne permit sa invatam si sa lucram in continuare. Este limpede insa ca digitalizare fara competente digitale nu exista. Orice investitie in tehnologie poate fi eficienta doar daca este dublata de programe relevante de dezvoltare a competentelor digitale.

 

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 800 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii. Prin reteaua de Centre de Testare ECDL dezvoltata la nivel national si prin proiectele derulate, ECDL ROMANIA asigura tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la standard international si pe un anumit nivel competentele digitale. Tinerii, elevii, studentii, functionarii publici sau angajatii  in companii isi pot dovedi abilitatile IT prin intermediul certificarilor ECDL.

 

ICDL Foundation este o organizatie internationala dedicata dezvoltarii standardelor de competente digitale la nivelul fortei de munca, in educatie si la nivelul societatii in general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei retele globale active, permit indivizilor si organizatiilor sa evalueze, sa dezvolte si sa certifice competente de utilizare a computerelor si a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL.

Calitatea si reputatia ECDL/ ICDL sunt construite pe 20 de ani de experienta in a asigura programe de certificare in 40 de limbi vorbite in intreaga lume. Succesul ECDL/ ICDL se bazeaza pe inovarea continua in dezvoltarea de programe de certificare, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare si  aderarea consecventa la standardele ECDL de asigurare a calitatii.

 

ECDL / ICDL – standardul international pentru competente digitale

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ECDL ROMANIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare