Intel te învață cum să îți construiești propriu PC de gaming
A investi într-un gaming PC, construit de tine însuți, este începutul unei relații pe termen lung care se va schimba pe măsură ce se vor schimba nevoile și cerințele tale. Niciodată nu au existat atât de multe opțiuni pentru configurarea propriului computer și echiparea acestuia cu diverse caracteristici noi.
Cu toate acestea, construirea unui PC nu este lipsită de riscuri pentru propriul buzunar sau pentru răbdare. Verificarea compatibilității dintre componente și hardware este critică - este necesar să vă faceți timp în procesul de selecție și în timpul instalării. Totodată, garanțiile componentelor PC variază, astfel încât trebuie să vă asigurați că vă pregătiți să asamblați noul PC în siguranță - toți producătorii au îndrumări și resurse de compatibilitate pe site-urile lor web.
Decideți ce hardware vezi folosi
Componentele, cum ar fi procesoarele, plăcile grafice, memoria, plăcile de bază și dispozitivele SSD sunt disponibile la scară largă și sunt foarte ușor de utilizat, oferind o instalare și o configurare ușoară a software-ului.
Există nenumărate resurse la dispoziție, de la jucătorii care fac tutoriale video la ghiduri pas-cu-pas bazate pe text de către site-urile de top din domeniu. Dacă este ceva, s-ar putea să existe prea multe informații! Pe măsură ce studiați cum să vă asamblați propriul gaming PC, asigurați-vă că vizionați sau citiți ceva recent - din ultimii trei ani. Hardware-ul și perifericele se îmbunătățesc tot timpul.
Iată componentele hardware tipice de care veți avea nevoie pentru a construi un gaming PC:
- CPU / Procesor
- Plăci de bază
- Memorie (RAM)
- Accelerator de memorie Intel® Optane ™ (opțional)
- Unitate de procesare grafică (GPU) - placă grafică
- Depozitare - SSD și / sau HDD
- Unitatea de alimentare (PSU)
- Răcirea sistemului - Răcirea procesorului și fluxul de aer al șasiului
- Carcasă
- Periferice pentru jocuri (tastatură, mouse, căști)
- Monitor PC
Bugetul și upgrade-ul unui gaming PC
Puterea, aspectul și performanța unui gaming PC depind în primul rând de buget și de preferințele personale. De fapt, bugetul ar trebui să fie primul considerent, deoarece va cântări în luarea tuturor deciziilor.
Construirea unui computer personalizat nu poate costa mai puțin decât un PC gata făcut, off-the-shelf, dar puteți economisi bani prin reduceri pe site-uri specializate sau cumpărând de la site-urile de reselleri.
Un alt avantaj este faptul că aveți control asupra părților producătorului care intră în propriul gaming PC. Mai mult decât atât, veți evita costurile de construcție, deoarece vă ocupați de această sarcină. Din fericire, există o gamă de produse excelente pe piață din care se poate alege, deci dacă bugetul este la limită puteți oricând să actualizați unele componente mai târziu.
Asamblare
Odată ce aveți toate componentele pentru gaming PC, este timpul să le instalați. Cum instalați aceste părți și în ce ordine depindeți de dumneavoastră. Dacă ați petrecut suficient timp cercetând componentele și compatibilitatea acestora, ar trebui să fie ușor de asamblat. Luați-vă timpul necesar, urmați întotdeauna instrucțiunile producătorilor, aveți grijă, deoarece aici este vorba de curent electric real. Și, nu mai puțin important, bucurați-vă de acest proces.