Comunicate de Afaceri

Lucrezi de acasa? Iata cum poti fi sigur ca nu vei avea neplaceri legate de internet!

Tendinta din ultimul an a fost ca tot mai multe companii, cu domenii diferite de activitate, sa se reorienteze catre lucrul de acasa. Cu toate ca initial aceasta a reprezentat o masura de precautie, menita sa protejeze sanatatea angajatilor, in timp s-a observat ca beneficiile acestei modalitati de lucru sunt destul de multe. Prin urmare, managerii companiilor fie au decis ca aceasta sa ramana modalitatea principala de lucru, fie au oferit posibilitatea angajatilor de a alege cum isi doresc sa lucreze, la birou sau acasa. Astfel ca, in prezent, foarte multi romani continua sa lucreze de acasa. 

In aceasta situatie, conexiunile stabile de internet sunt mai solicitate decat de obicei, motiv pentru care oamenii cauta solutii pentru a se asigura ca nu vor intampina probleme in ceea ce priveste buna desfasurare a activitatii profesionale. In continuare sunt prezentati cativa pasi care vin in ajutorul celor carora doresc sa previna astfel de situatii, care i-ar putea impiedica sa lucreze in mod eficient.

Alegerea unei conexiuni de mare viteza 

Primul pas pe care persoanele care lucreaza de acasa trebuie sa il faca, pentru a se asigura ca nu vor intampina probleme de conectare la internet, este acela de a verifica viteza pe care o are la reteaua de internet la care este abonat. 

O viteza mica sau medie nu va fi suficienta pentru a desfasura o activitate care presupune, in principal, lucrul in mediul online, mai ales daca la aceasta retea mai sunt conectati si alti consumatori, cum ar fi televizoarele, prizele sau electrocasnicele smart, ori chiar alt membru al familiei, care se afla intr-o situatie similara. 

Astfel ca, oamenii ar trebui sa se reorienteze catre o alta retea, care sa poata oferi conexiuni de mare viteza, care sunt necesare in astfel de situatii. Tot ceea ce trebuie sa faca este sa caute furnizorul de astfel de servicii cu care sa incheie un nou abonament internet, conform nevoilor pe care le au. In plus, un nou contract incheiat le va permite chiar sa isi personalizeze pachetele cu serviciile pe care si le doresc si de care au nevoie, dupa bunul plac. 

Utilizarea unui echipament modern

Cand vine vorba despre echipament modern, aceasta recomandare nu face referire la inlocuirea laptopului cu cel mai nou model aparut, desi ar putea ajuta la o conexiune mai stabila si mai puternica la internet. 

Echipamentul modern se refera la un router wireless puternic, care sa poata transmite internetul la viteza sa reala pana la biroul din care lucreaza persoana respectiva, sau la un adaptor wireless, care are rolul de a permite realizarea ratei de transfer. Aceste echipamente moderne sunt chiar usor de folosit, printr-o simpla instalare, fie la reteaua de internet (routerul), fie la device-ul utilizat pentru a desfasura activitatea profesionala. 

De asemenea, in cazul in care exista mai multi membri care fie lucreaza de acasa, fie participa la cursuri online, un astfel de dispozitiv care ar fi foarte folositor este switch-ul, care va transmite intreaga conexiune a internetului catre device-urile conectate la acesta. 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare