Comunicate de Afaceri

Malware-ul se raspandeste in prezent prin inginerie sociala


La ora actuala, din punct de vedere al securitatii, cerinţele de business nu sunt aliniate in totalitate, iar un departament IT care nu este bine organizat reactioneaza mai greu. Cu atat mai mult cu cat majoritatea business-urilor se fac acum in contextul mobilitatii, presupunand accesul la informatii de oriunde si de pe orice dispozitiv.

Radu Arvu, Office Solutions Project Manager, Konica Minolta Business Solutions a declarat: „Echipamentele BizHub permit autentificarea prin parola, introdusa manual de la echipament, prin card sau prin cititor biometric. Datele transmise sau receptionate sunt criptate in intregime, dispozitivele BizHub dispunand de un firewall intern, care controleaza si filtreaza toate protocoalele si porturile de acces. De asemenea, echipamentele comunica si cu email-ul, caz in care se poate folosi un certificat de securitate, doar anumiti utilizatori inregistrati avand posibilitatea de a printa sau scana anumite documente”.

In continuare, Eugeniu Patraşcu, Team Leader, Professional Services Provision IT Group, a raspuns la intrebarea <cum se poate avea acces la aplicatiile companiei, din orice locatie, online sau offline> spunand: “Raspunsul se numeste Check Point Abra, o solutie de office virtualizat - am un stick USB, pe care il introduc in orice calculator, fara sa instalez driver-e, imi porneste o aplicatie si ma autentific. Imi apare un mediu virtual securizat, in care administratorul de securitate al companiei poate sa defineasca ce aplicatii pot sa fie rulate si ce documente pot fi adaugate sau descarcate de pe stick”.

„Fie ca vorbim de securitate la nivel de retea, de echipament sau de aplicatie, totul se rezuma la identitatea utilizatorului. Microsoft Forefront Identity Manager 2010 se interpune intre partea de resurse umane, se sincronizeaza si ia datele automat din acel sistem, iar restul identitatilor le creeaza singur. Unde? In Active Directory, in sistemul de mesagerie, in Oracle, in SQL Server, etc”, a subliniat Sebastian Vijeu, Technology Evangelist, Microsoft Romania.

Jan Petculescu, Director General, IT Secure Pro, a prezentat avantajele solutiei Avecto Privilege Guard, care ajuta companiile sa implementeze principiul privilegiilor. “Aceasta inseamna ca, intr-o organizatie, este important ca utilizatorii sistemelor de calcul sa aiba drepturi minimale, dar sa fie totusi capabili sa isi rezolve activitaţile de zi cu zi”.

Tragand un semnal de alarma asupra primului troian pentru Android - din vara, cand a fost lansat, pana in prezent au aparut cinci modificari ale acestui troian, Ştefan Tanase, Senior Security Researcher, EEMEA, Kaspersky Lab, a spus: „Acest lucru ne arata ca trebuie sa ne schimbam modul in care tratam aplicatiile pentru telefoane mobile si, in general, platformele de distribuire a acestora. Malware-ul din ziua de azi se raspandeste prin inginerie sociala. Dau un click, descarc atasamentul, il deschid singur”. Kaspersky Lab lucreaza in prezent la produsul pentru Android, versiunea beta urmand a fi disponibila catre sfarsitul anului.

In incheiere, Costin Pecingina, Reprezentant G Data, a prezentat cel mai nou produs G Data pentru companii, EndpointProtection Business, lansat cu ocazia CeBIT 2010. Acesta “ofera protectie impotriva amenintarilor pentru notebook, desktop, server, integrand tehnologia DoubleScan imbunatatita, Fingerprinting si Whitelisting cu autoinvatare, pentru a asigura pastrarea performantelor PC-ului, si cele mai noi metode de detectie a virusilor noi (euristica, cloud security)”.

Pe toata durata evenimentului au avut loc demonstratii de solutii hardware pentru protectia in timp real a retelei oferite de catre Fortinet si NetSafe Solutions.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Smart FM, Agora News, IT Trends si Digital Trends. Alti parteneri: ESET NOD 32, RiverRaft, ARIES, ANIS, Byblos, iNES, DigiSign.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: AMAYA Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare