Comunicate de Afaceri

Managementul calitatii in industria alimentara cu Socrate+ ERP

Achizitionarea unui sistem de gestionare si optimizare a activitatilor de productie este, totodata, o conditie esentiala pentru producatorii si procesatorii romani de carne pentru maximizarea eficientei, asigurarea trasabilitatii si indeplinirea cerintelor impuse de Uniunea Europeana in industria alimentara.
Trasabilitatea reprezinta o componenta importanta a sistemului de gestionare a activitatilor de productie, indusa de necesitatea de a controla si de a urmari istoricul originii si prelucrarii unui produs, de la nivel de materie prima sau parte componenta pana la posibilitatea localizarii acestuia dupa ce a parasit poarta fabricii. Iar marii producatori si procesatori din industria alimentara au inteles ca trebuie sa investeasca in solutii informatice de gestionare a afacerii, dedicate industriei alimentare, pentru a scurta tot mai mult timpul de acces la informatie si de a reduce eficient costurile de productie.

Socrate+ este o solutie ERP inteligenta, capabila sa ofere functionalitati de trasabilitate si management al productiei, astfel incat gestionarea intregului flux de pregatire, programare, lansare, urmarire si control al activitatii de productie este mult eficientizata, imbunatatind in acelasi timp performantele financiare. Solutia se adreseaza companiilor procesatoare din industria alimentara, abatoarelor, companiilor distribuitoare de carne si alte produse alimentare. Cu Socrate+ ERP, viteza de identificare a istoricului unui produs si a materiilor prime din care a fost produs creste, oriunde in cadrul lantului alimentar, de la preluare, transport, depozitare, procesare, distributie si comercializare. Solutia furnizata de BITSoftware permite, in acelasi timp, calcularea cantitatilor recomandate si poate verifica incadrarea in rezultatele planificate.

Printre beneficiile obtinute de catre companiile din industria alimentara ca urmare a utilizarii solutiei Socrate+ ERP, amintim:

* optimizarea proceselor de achizitii in functie de cantitatile necesare procesului de productie, cu efecte directe asupra reducerii costurilor de achizitie si depozitare si eliminarea rupturilor de stoc;
* acces in timp real la toate informatiile legate de materiile prime intrate in componenta unor alimente, cu posibilitatea identificarii loturilor compromise, astfel incat in situatiile in care apare o contaminare, producatorul nu va mai trebui sa retraga intreaga productie de pe piata, ci doar a loturilor compromise;
* cresterea productivitatii muncii, prin eliminarea erorilor umane si automatizarea proceselor de productie.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: BITSoftware

Comentarii

Cauta

Categorii populare