Comunicate de Afaceri

MIRA TELECOM a instalat trei sisteme radar pentru ROMATSA in Bucuresti, Constanta si Arad

Raytheon Systems Limited si ROMATSA au semnat in februarie 2011 un contract pentru achizitia, instalarea si punerea in functiune esalonata a 3 sisteme radar MSSR Mode S (Monopulse Secondary Surveillance Radar).

MIRA TELECOM a executat pachete integrate de lucrari pentru urmatoarele trei locatii: Directia Serviciilor de Navigatie Aeriana (DSNA) Bucuresti - Otopeni, CDZ (Centrul de Dirijare a Zborurilor) Constanta - Mihail Kogalniceanu si CDZ (Centrul de Dirijare a Zborurilor) Arad - Cap Radar Manastur.

Pachetele au constat in proiectare si executia lucrarilor de constructii civile si a instalatiilor electrice. Lucrarile de constructii civile au inclus instalarea structurii complexe de suprainaltare necesara amplasarii radarului de la Otopeni la cota dorita, instalarea inelului de suport si fixare aferent radomului - structura metalica a carei realizare a presupus un efort deosebit din punct de vedere tehnic, instalarea unui acoperis nou folosind tehnologii de ultima generatie si instalarea unei pasarele metalice de acces in jurul radomului. Printre lucrarile de instalatii electrice s-au numarat instalarea echipamentelor de comunicatii in camerele tehnice special destinate si instalarea unui tablou electric de distributie locala in camera echipamentelor, in fiecare amplasament.

Noile sisteme radar MSSR Mode S au inlocuit vechile sisteme a caror durata de viata era deja depasita. Printre avantajele noilor sisteme se numara tehnologia de ultima ora furnizata de Raytheon si interogarea selectiva a transponderelor din raza de acoperire.

Aceste beneficii contribuie la scaderea poluarii de radiofrecventa, fiabilitatea crescuta si reducerea costurilor de intretinere. Instalarea radarelor ofera, de asemenea, posibilitatea obtinerii automate de informatii suplimentare direct de la echipamentele de bord si o rezolutie superioara din punct de vedere al detectiei.

„Am reusit sa respectam graficul de executie a lucrarilor, chiar daca a fost vorba despre proiecte cu un grad de complexitate ridicata, care au solicitat precizie deosebita in executie si alocarea unui interval de timp direct proportional cu complexitatea. In plus, aceste proiecte ne-a prilejuit colaborarea cu un partener de prestigiu, cu o experienta solida in industria aerospatiala si de securitate la nivel international, de la care am avut multe de invatat,” a declarat Stelian Ilie, presedintele MIRA TELECOM.

Primul sistem radar instalat a fost finalizat in noiembrie 2011 la DSNA Otopeni, al doilea in decembrie 2011 la CDZ Constanta-Mihail Kogalniceanu, iar cel din urma a fost finalizat in mai 2012, la Manastur, judetul Arad.

MIRA TELECOM (www.miratelecom.ro) – companie cu capital integral romanesc, fondata si condusa de Stelian Ilie, Presedinte al Grupului – si-a inceput activitatea cu distributia echipamentelor de radiocomunicatii. Diversificarea serviciilor a reprezentat un principiu de baza in evolutia companiei, MIRA TELECOM oferind astazi solutii complete de securitate, IT si telecom. In ultimii ani, compania a investit masiv in cercetare, in domeniul tehnologiei pentru securitate. In prezent se afla in proces de finalizare constructia unui centru propriu de cercetare si dotarea acestuia cu aparatura de laborator si platforme software de inalt nivel tehnologic. MIRA TELECOM are 14 ani de experienta pe piata romaneasca si internationala.

Raytheon Systems Limited (www.raytheon.com) este o companie americana din industria aerospatiala si a apararii cu peste 71.000 de angajati in lumea intreaga. Cu o traditie de 90 de ani, Raytheon ofera electronice, sisteme de integrare in domeniul senzorilor, sisteme de comanda, control, comunicatii si sisteme de informatii de ultima generatie, precum si o gama larga de servicii de suport misiune.

ROMATSA (www.romatsa.ro) este Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian infiintata in 1991. Obiectivul principal este furnizarea de servicii de trafic aerian pentru aeronavele ce executa zboruri GAT (trafic aerian general) in conditii IFR (reguli de zbor dupa instrumente) in spatiul aerian al Romaniei. ROMATSA asigura, impreuna cu Ministerul Apararii Nationale, utilizarea coordonata a spatiului aerian al Romaniei de catre aviatia civila si militara.


Social Media
Vezi toate articolele autorului: MIRA TELECOM

Comentarii

Cauta

Categorii populare