Comunicate de Afaceri

Mituri despre cumpararea unui televizor

 

Înarmează-te cu aceste cunoștințe și sperăm că vei fi mai bine pregătit în fața unui vânzător care încearcă să îți ofere un produs de care tu nu ai nevoie, doar pentru că are target să îl vândă pe acela.

Merită să plătești mai mult pentru un televizor Smart

Cumpărarea unor televizoare inteligente are avantajele sale, deci această afirmație nu este complet falsă. Un Smart TV îți va permite să îl folosești practic fără fir și, desigur, îți va permite să accesați conținut prin intermediul platformelor de streaming precum Netflix și HBO.

Cu toate acestea, poți accesa același conținut folosind un televizor normal și un stick de streaming, o set precum Apple TV sau o consolă PlayStation sau Xbox. În plus, vei avea probabil o interfață mai ușor de utilizat și mai robustă prin aceste dispozitive de streaming. Chiar dacă nu deții deja un dispozitiv de streaming, poți cumpăra un stick de streaming mai ieftin decât diferența dintre un televizor inteligent și un televizor non-inteligent.

Televizoarele de înaltă calitate au audio de înaltă calitate

Este logic să te gândești că dacă plătești un preț premium pentru televizoare premium, vei primi și calitate audio premium. Realitatea nu este chiar așa. Având niște rame mai subțiri și mai ușoare, aceste tipuri de televizoare nu sunt capabile fizic să găzduiască boxe puternice. Ca atare, dacă sunetul este important pentru tine, ar trebui să iei în considerare să cumperi separat un sistem de sunet sau un sistem home theater pentru a te uita la noul televizor.

Cablurile HDMI trebuie să fie scumpe

Unul dintre cele mai mari mituri care înconjoară televizoarele este faptul că cablurile HDMI costisitoare merită cheltuiala. Toate cablurile HDMI furnizează aceleași informații, deci nu are rost să le cumperi pe cele scumpe.

Toate televizoarele HDR sunt la fel

Unul dintre cuvintele cele mai întâlnire pe care probabil le-ai auzit în ultimul timp este HDR sau gamă dinamică ridicată. Exact așa cum spune denumirea sa, HDR crește contrastul dintre cel mai strălucitor alb și cel mai negru negru, creând culori mai vibrante. Totuși, chiar dacă deții un televizor HDR, vei vedea diferența doar atunci când urmărești conținut HDR. Puteti comanda televizoare eMAG acum si la oferta speciala!

Există trei tipuri de HDR, cel mai frecvent fiind HDR10. Celelalte sunt Dolby Vision și HDR10 +. Diferența dintre HDR10 și celelalte două este că nivelurile sale de luminozitate sunt setate pentru un întreg program, în timp ce celelalte tipuri permit setări diferite pentru fiecare scenă.

Un nou televizor va ține doar câțiva ani

Se pare că există o idee fixă că un televizor vor ține doar câțiva ani. Se pare că unele televizoare sunt considerate ca având o durată de viață de 30.000 de ore. Deși un an are 8.760 de ore în el, nu vei ține televizorul aprins în fiecare secundă din acesta. Astfel, chiar dacă televizorul tău ar sta aprins timp de 10 ore pe zi, durata de viață a acestuia tot s-ar ridica până la opt ani.

Totuși, atunci când un producător se referă la durata de viață a unui televizor, el susține că acesta este timpul până când luminozitatea acestuia scade la jumătate. Televizorul va continua însă să funcționeze chiar și după o astfel de perioadă, la fel de bine. Poți prelungi viața televizorului tău prin reducerea luminozității și a contrastului. În plus, se preconizează că multe televizoare vor avea o durată de viață de 60.000 de ore. Așadar, nu există niciun motiv să nu poți să ții un televizor până la 10 ani.

8K este după colț, deci uită de televizorul 4K

Dacă ai auzit zvonuri despre televizoare 8K și ai început să te gândești că poți trece peste televizoarele 4K pentru a aștepta să cumpăra direct unul de 8K, vei aștepta ceva vreme. 8K este încă departe de a fi o realitate.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare