Comunicate de Afaceri

O noua paradigma a serviciilor IT

Prin virtualizare - decuplarea logicii computationale de infrastructura fizica - se pot pot obtine reduceri importante de costuri, prin achizitia unui numar mai mic de echipamente fizice si prin utilizarea acestora la o incarcare mai mare, se poate obtine flexibilitate, o siguranta sporita in utilizare si se pot reduce timpii de implementare. Am inceput sa ne obisnuim deja sa cumparam software ca serviciu, adica sa nu mai cumparam software la pachet, ci sa platim o taxa lunara pentru utilizarea acestuia. Fenomenul va lua amploare in perioada urmatoare, in mod special datorita modului in care SaaS este promovat de aproape toti gigantii software, cum ar fi Microsoft, Adobe sau Autodesk.

Va creste si numarul companiilor care vor achizitiona IaaS (Infrastructure as a Service) si PaaS (Platform as a Service). De fapt aceasta este directia spre care evolueaza industria, din ce in ce mai multe lucruri vor fi achizitionate pe baza de abonament, ca serviciu. IBM vorbeste deja si despre MaaS (Marketing as a Service). Pe de alta parte, desi viitorul va fi aproape sigur in Cloud, fie el public, privat, mixt sau hibrid, exista inca retineri, nu in intregime nejustificate, in adoptarea noii paradigme.

Se pun inca intrebari legate de disponibilitate si ce se intampla daca serviciul devine indisponibil pentru o anumita perioada de timp. Astfel de probleme au avut aproape totii gigantii activi pe aceasta piata. Se mai pun intrebari, la fel de justificate, despre securitatea datelor si locul in care acestea sunt stocate. Anumite date, sensibile, nu pot fi stocate inafara granitelor unei tari.
La fel de important este si gradul de dependenta de furnizorul de servicii de cloud computing. Ce se intampla in cazul in care dorim sa schimbam un furnizor de servicii? Cat este de complicat?

Conferinta “Virtualizare, Cloud Computing, Software as a Service, Totul ca serviciu”, isi propune, prin intermediul partenerilor HP Romania, ORACLE Romania, BIT Software, Citrix Systems si a speakerilor de onoare Andrei Ionut Damian, Public Sector Cloud Advisor si Dan Garlasu, Reprezentant ANIS, sa raspunda unor astfel de intrebari si sa faca o radiografie a pietei romanesti de profil, pentru a vedea care este gradul de implementare si utilizare a unor astfel de servicii si in Romania.

Evenimentul este promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Ziare.com, HIT.ro, Business24, MyJob, Agora News, IT Trends si Digital Trends. Alti parteneri: INDACO Systems, ARIES, ANIS, BVMW, Byblos, iNES, DigiSign, Softline International.



Despre Conferintele de Tehnologie Agora
Conferintele de Tehnologie Agora reprezinta o suita de manifestari menite a prezenta solutii concrete pentru administratia publica centrala si/sau institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii. Conferintele de Tehnologie Agora sunt organizate in Bucuresti si se adreseaza factorilor de decizie si directorilor IT din marile corporatii.
Detalii la www.agora.ro/conferinte .
Social Media
Vezi toate articolele autorului: AMAYA Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare