Comunicate de Afaceri

Pasionat de gaming? Uite motivul pentru care plăcile video au ajuns să coste o avere

Mulți gameri au fost luați prin surprindere de dezvoltarea fără precedent a industriei criptomonedelor - și nu într-un mod bun. Rezultatul acestei creșteri a fost o majorare dramatică a prețurilor plăcilor grafice, dar și a dispariției stocurilor de plăci grafice de gaming de pe piață.

În caz că nu înțelegi de ce cele două industrii - criptomonede și gaming - au legătură, uite de ce. Mineritul de criptomonede necesită o putere computațională imensă, iar minerii și-au dat seama, în ultimii ani, că chip-urile din plăcile video high-end, de obicei create special pentru gaming, sunt potrivite pentru această sarcină.

De asemenea, valoarea unor criptomonede, cum ar fi Ethereum și Bitcoin, a crescut enorm în anumite perioade. De exemplu, un Bitcoin ajunsese să valoreze și până la 19.000 de dolari. Acest lucru a determinat oamenii să pună la cale „platforme miniere”, cumpărând mai multe plăci video de gaming pentru puterea de calcul necesară, ca apoi să încerce să transforme în profit prin minerit investiția lor.

Au existat, de-a lungul timpului, mai multe creșteri majore de preț ale plăcilor video din cauza minerilor care cumpărau plăcile create pentru gaming pentru a mina criptomonede. De exemplu, în 2011, oamenii au început să cumpere plăci grafice Radeon pentru a mina Bitcoin. În anii 2013-2014, de asemenea, a existat o creștere majoră a prețurilor plăcilor grafice, minerii cumpărând plăci AMD pentru a mina Litecoin și alte monede. Cea mai recentă creștere abruptă a avut loc în 2017, când minatul criptomonedelor a atins un nou maxim, odată cu majorarea valorii Bitcoin și a Ethereum.

Unele companii din străinătate au luat și măsuri pentru a salva pasionații de gaming. De exemplu, unele au implementat politici prin care cei care își construiesc un computer de gaming să fie prioritizați.

Cu toate acestea, orice explozie de minerit criptomonede este urmată, în mod tradițional, de o scădere majoră. De aceea, unii dintre investitorii în criptomonede vor recurge la vânzarea hardware-ului folosit pentru minat pentru a recupera o parte din investiția inițială. Asta înseamnă că în viitor vor exista o mulțime de plăci grafice utilizate care vor fi disponibile pentru gaming, probabil și la prețuri mai mici.

De aceea, gamerii trebuie să fie tot timpul cu ochii pe piața criptomonedelor și să fie atenți la fluctuațiile prețurilor acestor monede virtuale. La fiecare spargere a bulei, înseamnă că prețurile la plăcile video de gaming scad din nou sau că ei pot cumpăra de la mineri plăci video mai ieftine.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare