Comunicate de Afaceri

Primul program Digital Citizen de educatie digitala a varstinicilor continua

Seniorii care frecventeaza Centrul Niciodata Singur din Bucuresti vor invata elementele de baza ale folosirii computerului si Internetului, fiind sprijiniti sa devina utilizatori independenti ai acestor instrumente. Vor reusi astfel cu totii sa devina mai activi, sa comunice mai mult si mai usor cu cei dragi si sa capete incredere in folosirea serviciilor din spatiul virtual, ce le vor imbunatati semnificativ viata de zi cu zi. In plus, vor putea apoi sa navigheze in lumea digitala in siguranta, fara a cadea cu usurinta victime pericolelor cibernetice sau informatiilor si stirilor false.

 

Programul ECDL Digital Citizen urmareste sa ii introduca pe terenul digital pe cat mai multi seniori, prin intermediul unui modul de certificare a competentelor de literatie digitala, recunoscut european si international.

Prima grupa in parteneriat ECDL Romania – Asociatia Niciodata Singur se desfasoara in lunile septembrie si octombrie ale acestui an si presupune un mod de lucru cat mai aplicat si dedicat fiecarui participant in parte.

 

Este limpede ca digitalizare fara competente digitale nu exista. Orice investitie in tehnologie poate fi eficienta doar daca este dublata de programe relevante de competente digitale. Serviciile de e-guvernare, e-commerce, e-banking, e-health etc. reclama aptitudini digitale elementare pentru intreaga populatie. Numai asa societatea chiar se va bucura de avantajele tehnologiei, calitatea vietii va creste si  ne vom raporta la un proces real de tranzitie digitala.

 

ECDL Romania a pornit programul pilot Digital Citizen in 2021 persoanele varstnice din centrele de zi din cadrul Directiei de Asistenta Sociala - DGASPC Sector 2 si apoi in parteneriat cu Centrul pentru Seniori al Municipiului Buucresti. Intre timp, pana acum, peste 150 de seniori au participat deja la primul program de alfabetizare digitala care si-a propus sa ii aduca pe seniori alaturi de noi in lumea online.

 

Digital Citizen este special dezvoltat de catre ECDL Foundation pentru a raspunde nevoilor de astazi ale persoanelor care nu au nicio experienta in domeniul computerelor si al Internetului. Acestea risca sa fie izolate in afara societatii digitale, fara a beneficia de toate oportunitatile digitalizarii ce pot imbunatati semnificativ viata.

Digital Citizen ajuta la indepartarea fricii de a folosi un computer printr-o abordare simpla, foarte prietenoasa, de educare a persoanelor in abilitatile de baza ale utilizarii unui computer, e-mail si Internet.

 

ECDL / ICDL – standardul international pentru competente digitale

ICDL – The Digital Skills Standard este  noua identitate de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competenţelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent.

 

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL/ ICDL in Romania, cu o retea de peste 800 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii. Prin reteaua de Centre de Testare ECDL dezvoltata la nivel national si prin proiectele derulate, ECDL ROMANIA asigura tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la standard international si pe un anumit nivel competentele digitale. Tinerii, elevii, studentii, functionarii publici sau angajatii  in companii isi pot dovedi abilitatile IT prin intermediul certificarilor ECDL.

 

ICDL Foundation este o organizatie internationala dedicata dezvoltarii standardelor de competente digitale la nivelul fortei de munca, in educatie si la nivelul societatii in general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei retele globale active, permit indivizilor si organizatiilor sa evalueze, sa dezvolte si sa certifice competente de utilizare a computerelor si a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL.

Calitatea si reputatia ICDL sunt construite pe 20 de ani de experienta in a asigura programe de certificare in 40 de limbi vorbite in intreaga lume. Succesul ICDL se bazeaza pe inovarea continua in dezvoltarea de programe de certificare, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare si  aderarea consecventa la standardele ICDL de asigurare a calitatii.

 

Contact ECDL Romania: marketing@ecdl.ro, 021 316 99 22, www.ecdl.ro, www.facebook.com/ECDLRomania

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ECDL ROMANIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare