Comunicate de Afaceri

SIVECO Romania participa la conferinta internationala eLearning si software pentru educatie (eLSE)

Delegati ai NATO si personalitati din mediul academic universitar din 18 tari participa timp de doua zile (15 si 16 aprilie), la Bucuresti, la cea de-a VI-a editie a conferintei stiintifice internationale „eLearning si Software pentru educatie” (eLSE).

Cat de utile sunt solutiile de eLearning pentru mediul academic, dar si pentru zona militara? Ce inseamna un invatamant bazat pe tehnologia multi-touch? Cum pot fi gestionate si dezvoltate tehnologiile Advanced Distributed Learning? Sunt doar cateva intrebari care vor primi raspuns in cadrul conferintei stiintifice internationale organizate de Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”, cu sprijinul SIVECO Romania.

Delegatia NATO este condusa de presedintele grupului, Joseph Camacho, alaturi de Paul Jesukiewicz, directorul Advanced Distributed Learning (ADL).

SIVECO Romania este partener al ADL Initiative, o initiativa din cadrul Departamentului Apararii Statelor Unite care defineste standardele si specificatiile pentru instruirea asistata de calculator, si al ADL Romania. Statutul de partener al ADL inseamna recunoasterea performantelor companiei SIVECO Romania in domeniul educational.

Tema conferintei din acest an este „Invatamant distribuit avansat la distanta si transformarea pregatirii”. Lucrarile vor fi deschise de prof.dr. Ion Roceanu, seful departamentului pentru Invatamant Distribuit Avansat la Distanta din cadrul Universitatii Nationale de Aparare „Carol I”.

Profesor Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL eContent in cadrul SIVECO Romania, membru al comitetului stiintific al conferintei, va sustine lucrarea „Solutii de eLearning pentru mediul academic si pentru corporatii”.

Toate lucrarile prezentate vor fi publicate in revista eLearning and Software for Education, care prezinta in fiecare an tendintele din diferite medii: scoli, universitati, companii, organizatii neguvernamentale si institutii.

De asemenea, sambata, 17 aprilie, delegatia de experti NATO pe probleme ADL va efectua o vizita la sediul SIVECO Romania, ocazie cu care li se vor prezenta primele realizari din domeniul tehnologiilor educationale multisenzoriale care fac obiectul unui amplu proiect derulat in cooperare de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, SIVECO Romania si Universitatea Nationala de Aparare “Carol I “.

Despre Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”

Universitatea a fost fondata in anul 1889, de catre generalul Stefan Falcoianu, fiind a sasea scoala de stat major din Europa, alaturi de cele din Berlin, Viena, Paris, Torino si Bruxelles, avand initial numele de \"Scoala Superioara de Razboi\".

Invatamantul in Universitatea Nationala de Aparare \"Carol I\" asigura o pregatire completa si complexa menita sa consolideze instrumentarul stiintific si metodologia necesara utilizarii superioare a principiilor si normelor actiunii si conducerii militare de nivel tactic interarme, operativ si strategic in timp de pace, criza si razboi.

Departamentul de Invatamant Distribuit Avansat la Distanta din cadrul universitatii asigura serviciile educationale bazate pe tehnologii didactice informationale, prin forme de invatamant la distanta si la distanta on-line, in conformitate cu legile si reglementarile nationale si in deplin acord cu principiile si standardele NATO privind ADL (Advanced Distributed Learning – Invatamantul Avansat Distribuit la Distanta). Din anul 2009, Departamentul ADL din Romania este unul din cele sase laboratoare acreditate ADL la nivel national.

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

Avand o cota din piata romaneasca de EAS de 21,2% si de 8,9% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementeaza cu succes solutiile sale la peste 1300 de clienti, atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, ANIS, ARIES, AOAR, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 100 de premii interne si internationale. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de \"Best Practice\" din partea Comisiei Europene si \"Honourable Mention\" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market. In 2010, compania a obtinut titlul \"Winner of European IT Excellence Awards 2010\" pentru implementarea solutiei IT la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: SIVECO Romania

Comentarii

Cauta

Categorii populare