Comunicate de Afaceri

Smartphone-uri second-hand: sfaturi de achizitie

Persoanele care vor sa isi schimbe telefonul fara sa isi faca o gaura substantiala in portofel trebuie sa stie ca un smartphone second-hand reprezinta cea mai potrivita modalitate de a realiza economii frumoase si un act virtuos pentru planeta. 

In cele ce urmeaza vom oferi cateva sfaturi de achizitie pentru persoanele interesate de telefoane Samsung second hand si nu numai.

Second hand, o piata in plina expansiune

Piata second hand este in continua crestere in ultimii ani. Si pe buna dreptate. Asta deoarece permite achizitionarea unor modele recente de telefoane la preturi mai mult decat accesibile. Si cum o veste buna nu vine niciodata singura, achizitionarea unui smartphone second hand reprezinta un lucru excelent pentru mediul inconjurator. 

Insa de ce unele persoane sunt inca reticente cu privire la ideea achizitionarii unui telefon second hand? Exista cateva sfaturi de care trebuie sa se tina cont pentru a ne asigura ca nu dam gres in alegerea unui telefon second hand.

Site-urile cu anunturi

Un anunt cu un telefon second hand mult prea ieftin trebuie evitat. Aceste anunturi ascund cel mai adesea escrocherii precum un aparat furat sau cu defecte tehnice importante. Atunci cand in anunt nu exista poze reale cu telefonul, acesta este un alt lucru care ar trebui sa ne dea de gandit. Poate vanzatorul incearca sa ascunda un defect sau poate este vorba de un fake.

Daca vanzatorul este in masura sa ofere poze reale cu cutia originala si cu accesoriile, acesta este un punct pozitiv.

IMEI, identitatea telefonului

IMEI este un acronim pentru International Mobile Equipement Identity care inseamna identitate internationala de echipament mobil. Este vorba de un identifiant unic, propriu fiecarui smartphone in parte care ne permite sa obtinem o multime de informatii importante. In caz de furt sau de pierdere, cu ajutorul acestuia  se poate bloca utikuzarea aparatului. IMEI se obtine tastand *#06#. IMEI. Aceasta operatiune ne permite sa avem certitudinea ca teleofnul nu este unul furat.

Inspectia telefonului

Se va verifica, inainte de toate, daca produsul prezentat corespunde cu cel vazut in anunt (marca, model, capacitate de stocare, culoare). Se va inspecta cu atentie starea fizica – zgarieturi, urme de lovituri, umflarea bateriei, etc. Urmeaza testarea aparatului si functionalitatii acestuia. Incarcarea functioneaza? Butoanele raspund la comenzi? Ecranul tactil este operational? Exista defecte de afisare?

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare