Comunicate de Afaceri

Spre deosebire de majoritatea, Xiaomi a avut un an bun în 2020: chinezii au depășit Apple!

Xiaomi a avut un an excelent la nivel global din punct de vedere al vânzărilor. În al treilea trimestru al anului, producătorul chinez a realizat ceva foarte important: a depășit Apple!

 

Un raport publicat de firma Gartner analizează vânzările de smartphone-uri din întreaga lume în al treilea trimestru al anului 2020. Marea noutate care se poate vedea în acest raport este că Xiaomi este deja încoronat ca al treilea producător la nivel mondial, depășind Apple.

 

Xiaomi - oferte pe emag.ro

 

Deja în octombrie a fost publicat un raport IDC care anunța acest fapt, lucru pe care raportul Gartner îl confirmă din nou. Xiaomi este încoronat ca al treilea brand la nivel mondial, cu o cotă de piață de 12,1%, ceea ce se traduce prin vânzări de 44,4 milioane de telefoane. Apple cade pe poziția a patra cu o cotă de piață de 11,1% și vânzări de 40,5 milioane.

 

Diferența dintre cele două este minimă și Apple ar putea recâștiga poziția a treia în ultimul trimestru al acestui an, acum că gama sa de iPhone 12 a fost lansată, iar telefonul se vinde foarte bine. Deși Xiaomi a arătat că este un brand al cărui avans pe piață pare să nu aibă sfârșit.

 

În al treilea trimestru al anului 2020, aproximativ 366 de milioane de telefoane mobile au fost vândute în întreaga lume, în scădere cu 5,7% față de aceeași perioadă din anul trecut. Samsung rămâne cel mai bine vândut brand din lume, cu o cotă de piață de 22% și vânzări de 80,8 milioane de telefoane. Aceasta reprezintă o creștere față de anul trecut, atât în ​​vânzări, cât și în acțiuni, astfel că își consolidează poziția pe piață.

 

Huawei rămâne pe locul doi, deși continuă să-și piardă prezența. Acum au o cotă de piață de 14,1% (16,9% anul trecut) și vânzările lor rămân la 51,8 milioane de unități, o scădere notabilă față de 65,8 milioane anul trecut. Acest lucru permite Xiaomi sa fie din ce în ce mai aproape de conaționalii săi și poate chiar să-i depășească la un moment dat.

 

S-a înregistrat o scădere a vânzărilor - la nivel mondial - pe toată piața telefoanelo mobile în primele două trimestre ale anului 2020. În perioada ianuarie-iunie a acestui an, vânzările acestor dispozitive au scăzut cu 20%. Cu toate acestea, în al treilea trimestru s-a înregistrat o recuperare, când s-au vândut în total 366 de milioane de unități, cu 5,7% mai puțin decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

 

Potrivit lui Gartner, Samsung și Xiaomi au fost singurii furnizori din primii cinci care au înregistrat o creștere în al treilea trimestru al anului 2020.

 

Experții companiei de consultanță din SUA afirmă că scăderea cotei de piață a Apple este cauzată în special de întârzierea lansării iPhone 12 în octombrie, când compania americană își lansa de obicei noile terminale în septembrie în fiecare an.

 

Cele mai importante companii, unități vândute și cote de piață pentru smartphone-uri:

 

Samsung - 80,8 milioane, 22%

 

Huawei - 51,8 milioane, 14,1%

 

Xiaomi - 44,4 milioane, 12,1%

 

Apple - 40,5 milioane, 11,1%

 

OPPO - 29,8 milioane, 8,2%

 

Vânzările pe ultimul trimestru al anului 2020 vor putea fi aflate abia la începutul lui 2021, cel mai probabil pe finalul lunii ianuarie. Rămâne de văzut dacă Xiaomi își păstrează tendința crescătoare sau Apple a reușit să-și recupereze locul pe podium.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare