Comunicate de Afaceri

Strong Euro Power – o singura alternativa daca doresti un UPS centrale termice de calitate

“Fa-ti iarna car si vara sanie” - asa spune un vechi proverb popular bazat pe experienta acumulata de oameni de-a lungul anilor. Concluzia ar fi ca este mult mai bine sa fii precaut si prevazator, astfel incat sa nu ne afecteze nicio situatie neplacuta aparuta din neatentia noastra. Este si cazul de fata, cand ne aflam in plin sezon estival si printre bucuriile aduse de anotimpul cald este indicat sa ne pregatim din timp si pentru perioda rece a anului. Un UPS centrale termice este un dispozitiv util in orice gospodarie. Este echipamentul care ne ajuta sa mentinem buna functionare a electronicelor si electrocasnicelor dintr-o locuinta. O investitie initiala fara costuri majore, dar cu efecte si beneficii pe termen lung.

Un UPS centrale termice nu este o simpla sursa neintreruptibila. Are avantajul de a putea fi conectat la marii consumatori dintr-o casa si de a asigura pe o anumita perioada de timp o sursa de curent, atunci cand energia electrica din reteaua publica este intrerupta. Majoritatea celor aflati in cautarea unui UPS pentru centrale termice se plang de pene de curent dese in zonele in care locuiesc. Intreruperile de curent constante conduc in timp la deteriorarea aparatelor electronice din casa.

Cea mai comuna intrebuintare a unui astfel de UPS este pentru pompele de circulatie pentru centrale termice. Nimic nu este mai neplacut decat o pana de curent in toiul iernii, care sa opreasca centrala termica si sa priveze locuitorii casei de caldura. Situatia este cu atat mai nefericita daca exista si copii mici.

Aici intervine rolul unui UPS centrala. Sunt disponibile numeroase modele care se disting in special prin puterea totala si capacitatea nominala. Inainte de achizitia unui UPS este recomandat sa verificati consumul aparatelor pe care doriti sa le conectati la el. Mai mult decat atat, tineti seama ca la pornire, orice consumator necesita o putere cu pana la 50% mai mare decat consumul mentionat de producator. Prin urmare, veti alege un UPS pentru centrale termice de o capacitate superioara consumului calculat conform datelor tehnice din fisa consumatorilor.

Important de retinut este ca, spre deosebire de un UPS pentru calculator cu acumulator incorporat, un UPS centrale termice necesita baterie externa. Tipurile de baterii compatibile cu acesta sunt cele AGM, cu gel, auto, cu acid. Capacitatea pe care o poate avea o baterie ramane la aprecierea clientului. Cu cat capacitatea bateriei este mai mare, cu atat perioada de back-up va fi mai mare. Exista o corelatie intre capacitatea bateriei si consumul total al pompelor si celorlalte aparate conectate la UPS. Perioada de back-up nu va fi aceeasi daca veti conecta aceeasi baterie de 50Ah pentru un consum de 50W sau pentru un consum de 300W.

Capacitatea maxima pe care o poate avea o baterie conectata la UPS este de 200Ah. Cu toate acestea, in functie si de capacitatea UPS-ului, acesta va functiona fie la 12V, fie la 24V, fie la 48V. Ca atare, pentru un UPS de 12V veti folosi o baterie de 12V cu o capacitate cuprinsa intre 50Ah (de preferat nu sub aceasta valoare) si 200Ah, in vreme ce pentru un UPS de 24V veti folosi o baterie de 24V sau doua baterii de 12V.

Informatii suplimentare despre modul de functionare a unui UPS centrale termice puteti afla accesand magazinul online www.1CCTV.ro. Tot aici veti gasi numeroase modele de UPS-uri Strong Euro Power de capacitati diferite, ce vor putea indeplini orice cerinte tehnice. Marca Strong Euro Power a capatat o foarte buna reputatie in piata datorita fiabilitatii si a parametrilor tehnici necesari bunei functionari a aparatelor electrocasnice.

 

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Kontento

Comentarii

Cauta

Categorii populare