Comunicate de Afaceri

Tehnologia gamei de televizoare LG va fi disponibilă și pe următoarea generație de iPhone-uri

Tehnologia LG se află deja în gama de telefoane Apple cu ecrane LCD (iPhone 8, iPhone 8 Plus), însă Apple caută să ofere compeție celor de la Samsung care, în momentul de față, oferă în exclusivitate ecrane OLED pentru iPhone X.

Nu este un secret că Apple și Samsung au o relație de tipul love-hate. În timp ce compania din Cupertino îi poartă pe coreeni prin procese de copiere a design-ului, în același timp ambele dau dovadă de o coperare foarte profitabilă când vine vorba de componentele mobile.

Telefoanele mobile Samsung sunt considerate a fi cele mai bune din punct de vedere a calității display-ului, așa că nu e de mirare că au ajuns să fabrice ecranele OLED din noul iPhone X. Însă progresul tehnologic al celor de la LG, pe care îl vedem deja în propriile telefoane și televizoare, i-au determinat pe cei de la Apple să îi ia serios în considerare.

Conform surselor publicației Korea Herald, LG se află în stadiile finale ale negocierii livrării a până la 16 milioane de unități în a doua parte a anului. Este vorba despre ecrane OLED de 6.5”, ce par a fi destinate unui model de iPhone ce se va situa peste actualul X.

Aceleași surse afirmă că LG a primit un ajutor de $2.7 miliarde în luna septembrie a anului trecut, pentru a asigura capacitatea de producție necesară. Două luni mai târziu, coreenii aveau să anunțe un buget de $13.7 miliarde pentru producția de ecrane OLED atât pentru televizoare LG, cât și pentru telefoane, majoritatea sumei fiind alocată pentru cea din urmă categorie.

Motivul pentru care Apple ar fi ales LG ca furnizor al ecranelor OLED este avansul în ratele de refresh și acuratețea culorilor care au ajuns din urmă modelele oferite de către Samsung.

Coreenii au fost în centrul atenției în cadrul conferinței CES (Consumer’s Electronics Show) din Las Vegas, prin noua gamă de televizoare LG echipate cu inteligență artificială. Pe lângă specificațiile clasice, precum ecrane OLED, rezoluție de până la 4K, sunet Dolby Atmos și tehnologie HDR, televizoarele LG au adus mai multe variante de asistenți virtuali. Primele două sunt cunoscute deja - Google Assistant și Alexa, iar ultima mizează pe propria tehnologie ThinQ.

Prin noua gamă de televizoare, LG se poziționează ca una dintre cele mai bune alegeri pe care un early adopter le poate face, în misiunea sa de a-și conecta casa și electronicele sale la internet. Cel puțin prin intermediul Google Assistant și Alexa se pot crea automatizări care să controleze toate electronicele și electrocasnicele smart din casă.

Intrarea asistenților virtuali pe diagonalele mari din sufragerie reprezintă, cel puțin pe termen mediu și lung, o problemă pentru Apple. Compania din Cupertino oferă doritorilor de streaming Apple TV, o cutie multimedia echipată cu Siri, ce are dezavantajul de a fi, în esență, un lucru în plus pe care trebuie să îl operezi atunci când faci televizorul.

Deocamdată se pare că LG va furniza ecrane OLED pentru următoarea gamă de telefoane. Rămâne de văzut dacă Apple va face marele pas către un televizor propriu zis și dacă tot LG va fi furnizorul.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Emi Emilio

Comentarii

Cauta

Categorii populare