Comunicate de Afaceri

THALES ofera cea mai completa gama de solutii FIDO

FIDO (Fast Identity Online) este o alianta creata in 2013 pentru a ajuta companiile si utilizatorii in general sa-si reduca dependenta de parole. Parolele au fost un element de baza al securitatii computerelor inca de la inventarea tehnologiei, dar sunt in prezent un mecanism insuficient. Cele mai bune parole nu pot fi ghicite, deoarece constau dintr-un sir lung de simboluri alfanumerice selectate aleatoriu. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu isi pot aminti aceste siruri complexe de caractere. Rezultatul este ca multi angajati recurg la parole usor de retinut, care sunt si usor de ghicit, anuland complet valoarea de securitate a unui sistem de parole. FIDO propune sisteme de securitate solida, fara parole si usor de implementat.

Gartner® anticipeaza ca pana in 2025, mai mult de 25% din tranzactiile MFA care folosesc un simbol se vor baza pe protocoale de autentificare FIDO, in crestere de la mai putin de 5% in prezent. In plus, Gartner le recomanda liderilor din domeniul securitatii si al managementului riscurilor sa evalueze cu atentie ce optiuni se potrivesc cel mai bine cu nevoile lor tactice si strategice.

Exista mai multi furnizori care ofera diverse simboluri de autentificare, dar Thales ofera cea mai completa gama de dispozitive FIDO pentru a gestiona toate cazurile posibile de utilizare pentru autentificare.

Mircea Telinoiu, Brand Manager Thales, Exclusive Networks, afirma: “Fiecare dintre noi ne lovim, aproape zilnic de spinoasa problema a parolelor. Numarul tot mai mare de conturi online, aplicatii sau dispozitive care solicita parole la accesare impune o solutie robusta prin care autentificarea si accesul sa fie simplificate, asa incat confortul si productivitatea utilizatorului sa nu aiba de suferit. Thales este un reper piata solutiilor de securitate, iar faptul ca in prezent furnizeaza o gama impecabila de solutii FIDO2 nu face decat sa confirme ca acesta este viitorul securitatii cibernetice.”

Dispozitivele SafeNet FIDO Thales includ: cartele inteligente PKI-FIDO, cartele inteligente FIDO cu compatibilitate NFC, cartele inteligente FIDO cu acces logic combinat si dispozitive USB FIDO cu detectarea prezentei, ce permit accesul securizat de la distanta la serviciile cloud.

Solutiile Thales de securitate a accesului se bucura deja de aprecierea specialistilor, ca dovada ca SafeNet Trusted Access a primit premiul de Gold 2022 Cybersecurity Excellence pentru Cea mai buna solutie fara parola, Cea mai buna autentificare multi-factor si Cea mai buna gestionare a identitatii si a accesului.

Exclusive Networks Romania este distribuitor autorizat al solutiilor Thales.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Carusel Consulting

Comentarii

Cauta

Categorii populare