Comunicate de Afaceri

Toate drumurile converg spre cloud – solutii new business

Mihnea Dragu, Sales Manager, Acceleris System Integration, a deschis evenimentul vorbind despre solutia VDI (Virtual Desktop Infrastructure) oferita in prezent de Oracle (in urma achizitionarii Sun), care aduce avantajele unei virtualizari de tip desktop, in special pentru IMM-uri, prin simplul fapt ca este foarte usor de implementat si de gestionat.

Eduard Slobozeanu, Technology Sales Consultant, Fujitsu Technology Solutions a spus: “Am prezentat serviciile de Server as a Service si Storage as a Service in contextul in care putem oferi din date center-ele Fujitsu, servere si storage virtualizate, o infrastructura completa, flexibila, dinamica, cu un model de preturi foarte clar si cu o serie de SLA-uri (Service Level Agreement) foarte bine definite, aratand in felul acesta cum se poate accesa pentru un client de categorie medie sau mijlocie un serviciu de acest gen, de Infrastructure as a Service”.

Citrix a incercat si a reusit pana in acest moment sa ramana fidel dorintei afirmate la inceput, de a permite oricarui utilizator sa utilizeze IT-ul indiferent de locul in care se afla si de conexiunea disponibila. Astfel, Serban Paduroiu, Business Development Manager, Genesys Distributie a mentionat faptul ca “Citrix Delivery Center a fost conceput pentru a permite virtualizarea la nivel de date center, livrarea de aplicatii Web, a aplicatiilor traditionale si a sistemelor de operare. Se optimizeaza intreaga linie, incepand de la data center, pana la utilizatorul final, inclusiv conexiunea dintre cele doua entitati, cu realizarea securizarii corespunzatoare”.

In continuare, Daniel Munteanu, Presales Consultant, Star Storage a subliniat faptul ca statiile de lucru intr-o companie moderna reprezinta un element esential al infrastructurii, insa produc mari cheltuieli operationale pentru departamentele IT. “Propunerea Star Storage este serviciul Desktop as a Service, ce implica decuplarea statiei de lucru, partea software, logica, de echipamentul hardware si migrarea acesteia, folosind tehnologia de virtualizare, catre centrul de date Star Storage. In acest fel, avem un control maxim, putem implementa politici de securitate foarte stricte, si, nu in ultimul rand, putem livra statia de lucru catre utilizator prin intermediul oricarui dispozitiv, chiar si a telefonului mobil”.

In cea de-a doua parte a evenimentului, Ionut Visan, Business Development Manager, Genesys Systems, a afirmat: “Toate aplicatiile pe care le folosim in viata de zi cu zi se preteaza mai mult sau mai putin pentru a fi rulate in cloud. Unele pot fi gazduite in cloud-ul nostru privat, in data center-ul nostru local, in serverele noastre, pe o infrastructura dinamica, care se muleaza cerintelor utilizatorilor nostri, iar altele pe un cloud public. Acest procent de distributie a aplicatiilor intre public si privat face sa ne oprim la un cloud hibrid”.

Remus Cazacu, Director General BIT Software, a declarat: “Exista jucatori, ca Google sau Yahoo, care s-au nascut in cloud, si alti jucatori ca Microsoft, Oracle sau IBM care promoveaza acum cloud-ul din perspectiva viitorului. Este clar, asadar, ca toate drumurile converg spre cloud si batalia a inceput. Socrate Open Cloud Edition nu este altceva decat ERP-ul in starea sa normala, pe care il oferim momentan pe Amazon, ca furnizor de cloud; de asemenea, in prezent suntem in lucru si cu Google, iar daca sunt disponibile si alte cloud-uri private, se pot crea imagini gata configurate pentru respectiva infrastructura. Mai exact, in afara aplicatiei in sine - ERP, CRM, clientul are inclusiv sistemul de operare gata configurat, serverul de aplicatii, deci toata infrastructura din spate, astfel incat sa poata muta foarte usor si sa scaleze aplicatia in functie de nevoile sale de business”.

Ca exemplu concret de utilizare a serviciilor cloud, Alexandru Lapusan, CEO & Founding Partner, Zitec, a prezentat proiectul implementat pentru un serviciu de rezervari hoteliere online: „HotelPeeps.com inseamna Facebook, cloud computing, travel, cuvinte care suna frumos, dau un BUZZ bun. De ce am facut acest lucru? Nu neaparat pentru BUZZ, ci pentru a gasi hotelul cel mai bun pentru tine. Urmatoarea componenta pe care vrem sa o dezvoltam este sa gasim cele mai bune preturi, punctual, pentru un anumit hotel, in acel moment”.

In incheiere, Bogdan Tudor, Founder & CEO Class IT, a recomandat participantilor “in primul rand sa inteleaga afacerea. Ce ar insemna acest lucru? Sa inteleaga specificul industriei, provocarile pe care le are compania, si ar trebui sa vina cu solutii care sa ajute efectiv afacerea. Daca IT-ul ar face acest lucru, probabil ca ar fi perceput ca furnizor de valoare adaugata. Externalizarea, dincolo de focus, vine cu alte beneficii - reduceri de costuri, lansare mai rapida a produselor pe piata etc. Externalizarea este, de fapt, solutia pentru toate activitatile care nu se vad si sunt generatoare de probleme”.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Smart FM, Agora News, IT Trends si Digital Trends. Alti parteneri: ARIES, ANIS, Byblos, iNES, DigiSign.


Despre Conferintele de Tehnologie Agora
Conferintele de Tehnologie Agora reprezinta o suita de manifestari menite a prezenta solutii concrete pentru administratia publica centrala si/sau institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii. Conferintele de Tehnologie Agora sunt organizate in Bucuresti si se adreseaza factorilor de decizie si directorilor IT din marile corporatii.
Detalii la www.agora.ro/conferinte .
Social Media
Vezi toate articolele autorului: AMAYA Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare