Comunicate de Afaceri

Tot ce trebuie sa stii despre cartuse imprimanta – scurt ghid

Inainte de a cumpara si de a schimba modelele de cartuse imprimanta, este necesar ca utilizatorii sa cunoasca mai multe lucruri despre acestea, pentru ca rezultatele sa fie cele asteptate: pagini imprimate in mod perfect, fara pete si umbre. Tonerul este substanta care da culoare paginii imprimate. Este o pulbere fina, care se gaseste in cartuse imprimanta sau multifunctionalelor. Tonerul este fabricat din rasina sintetica, din pigmenti de culoare, oxid metalic pe baza magnetica si substante de separare.

Calitatea pulberii din tonerul cartuselor de imprimanta si culorile disponibile

Pentru a imprima in mod perfect paginile, tonerul trebuie sa aiba fie de calitate. Este ideal sa aiba particule de pulbere de dimensiune redusa, pentru a acoperi si a amesteca foarte bine culoarea si pentru ca aceasta sa poata fi aplicata pe hartie fara dungi si pete.

Tonerul trebuie sa aiba o aderenta buna la hartie si se poate gasi in mai multe variante de culoare, fiecare dintre ele avand un cod format dintr-o litera: K – negru, C – cyan sau albastru, M – magenta sau rosu, Y – yellow sau galben.

Cum gasesti tonerul potrivit pentru imprimanta?

Pentru a gasi tonerul potrivit pentru imprimanta, nu este nevoie de cunostinte de specialitate in domeniu, ci pur si simplu de cateva informatii corecte si recomandari. Cele mai bune cartuse de imprimanta sunt considerate a fi cele de la producator, pentru ca in ele se regaseste cel mai bun amestec al culorii si au o manevrare sigura asupra mediului pe care se imprima.

Cartusele mai ieftine sunt cele tip refill si cele care sunt compatibile, dar nu se garanteaza si calitatea imprimarii. Cartuse imprimanta compatibile sunt disponibile in mai multe variante de calitate. Acestea sunt perfecte pentru imprimarea documentelor in cadrul unei firme, dar nu si pentru a asigura o calitate foarte buna a documentelor imprimate pentru prezentari sau a documentelor oficiale.

Cate pagini imprima cartusul unei imprimante?

Cartusul unei imprimante poate imprima atat de multe pagini cat este indicat de firma producatoare sau de tipul cartusului. De aceea, este important de avut in vedere capacitatea de imprimare, pentru a fi alese cartuse in functie de nevoile pe care le are utilizatorul.

Aria de acoperire a cartuselor determina durata de viata a acestora. Daca tonerul este gol dupa imprimarea a 50 de pagini, exista nereguli ce trebuie cautate de catre utilizator si rezolvate. Daca in loc de 2000 pagini se imprima doar 1800, atunci raportul este foarte bun. Aceasta marja este perfect normala si depinde de imprimanta folosita si de aria de acoperire a fiecarei pagini printate.

Cat de des se schimba cartusul imprimantei?

Raspunsul la aceasta intrebare difera de tipul imprimantei si al cartusului. Imprimanta sau multifunctionala anunta atunci cand are nevoie de un nou cartus, iar cele mai multe imprimante cu laser arata chiar si nivelul de umplere al fiecarui cartus. In cazul anumitor aparate, utilizatorii pot afla prin imprimarea unei pagini nivelul de umplere si alti parametri. Cand cerneala imprimata este mai slaba pe una din parti, tonerul este gol si cartusul trebuie inlocuit.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Pro Intersoft 2010

Comentarii

Cauta

Categorii populare