Comunicate de Afaceri

Transformarea Agile si barierele specifice

O parere cvasi-generalizata este ca Agile functioneaza excelent pentru proiecte mici specifice. In realitate, doar o mica parte dintre proiecte se potrivesc acestui profil, in special in mediile corporatiste mai mari. In aceste medii, de obicei, va trebui sa adaugati caracteristici si corectii pentru produsele recent lansate, sa oferiti intretinere si suport pentru produsele mai vechi, pana cand ajung la sfarsitul duratei lor de viata si, nu in ultimul rand, sa initiati si sa lansati noi proiecte. Aceasta provocare trebuie sa fie rezolvata de catre orice intreprindere de succes. Gandirea specifica Manifestului Agile potrivit careia raspunsul la modificari este mai presus fata de urmarea unui plan prestabilit pare sa contrazica un astfel de mediu in care planificarea in avans este obligatorie. Ce truism fals! Agile este instrumentul perfect pentru a combina aceste tipuri diferite de munca in versiuni periodice, coezive dar flexibile.

Puristii si practicieni Agile de business intotdeauna dezbat modul in care rolurile, evenimentele si practicile Scrum ar trebui sa fie puse in aplicare in contextul unor medii si solutii de business foarte complexe. Poate un singur proprietar de produs sa faca fata complexitatii? Avem nevoie de lideri pentru arhitectura? Oare planificarea lansarii se transforma in contracte veritabile? Vom folosi Darwin ca simbol al evolutiei, pentru a demonstra felul in care ne adaptam si evoluam cu Agile in marile corporatii, \"dinozaurii\" din lumea IT Agile.

Conditia majora pentru o trecere fiabila a organizatiilor catre Agile este implicarea partilor interesate de afaceri. Pornind de la aceasta viziune, una dintre sesiunile de prezentari va descrie o experienta de transformare Agile - cu momentele de \"victorie dulce\" si \"deziluzie\" - care a fost initiata cu reprezentantii mediului de afaceri care au creat comunitatea de proprietari de produse. Cadrul folosit - piesa companiei in 5 acte - se numeste ADKAR si presupune tehnici cum ar fi invatarea colaborativa, imbunatatirea continua, ancheta, o discutie care descrie calatoria prin cele 5 etape de transformare.

Despre toate acestea se va discuta in cadrul conferintei de vineri, publicul tinta fiind format din manageri de proiect, analisti de afaceri, dezvoltatori, directori, antreprenoril, instructori, studenti, profesori universitari si toti cei interesati de Agile.

Mai multe detalii despre eveniment puteti afla la http://www.agora.ro/conferinta/agile-tour-bucharest-2012#intro .

Evenimentul este promovat cu ajutorul partenerilor media: Ziare.com, HIT.ro, Business24.ro, IT Trends, Digital Trends, AgoraNews, MediaLook, mediaIQ, PR Wave si PR Wave Directory. Alti parteneri: Indaco Systems, iNES, DigiSign, ARIES, ANIS, BVMW, CIO Council, Byblos.

Despre Agora Group
Agora Group este un trust de presa specializat in tehnologia informatiei, comunicatii, afaceri si distributie de carte straina. Agora Group este prezent in piata publicatiilor IT&C din 1992.
In prezent, Agora Group detine in portofoliu revista in format print: IT Trends, revista in format online: Digital Trends, evenimentele: eduVision, DigitalAgenda, Conferintele Regionale Agora, Conferintele de Tehnologie Agora, Conferintele de Solutii Agora, mesele rotunde IT Trends si portalul online cu serviciul zilnic de stiri AgoraNews.
Detalii pe www.agora.ro .


Despre 3 Pro-Lab Consulting
3PRO-LAB Consulting Srl ofera servicii de consultanta, evaluare si training companiilor ce doresc sa-si imbunatateasca procesele de dezvoltare de software, in scopul cresterii competitivitatii.
Metodologiile, modelele si standardele de proces folosite sunt: CMMI-DEV/SVC/ACQ, Scrum, RUP, eSCM, ISO 9001.
Detalii pe www.3pro-lab.ro




Social Media
Vezi toate articolele autorului: AMAYA Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare