Comunicate de Afaceri

Uniprest Instal a redus cu 50% timpul de bugetare și raportare, cu soluția CPM de la Senior Software

Compania Uniprest Instal din Mureș, controlată de grupul olandez Rensa, își desfășoară activitatea într-un mod mult mai eficient și urmărește atent bugetul pe fiecare centru de profit cu soluția CPM de la Senior Software. Distribuitorul de instalații și echipamente de încălzire a redus cu 50% timpul dedicat proceselor de bugetare și raportare de când a înlocuit fișierele Excel cu noul sistem de management al performanței.

În prezent, echipa Uniprest reușește să urmărească și să analizeze rapid indicatorii de performanță, să realizeze și să valideze bugetul de venituri și cheltuieli fără să implice prea multe resurse și, nu în ultimul rând, să traseze într-un timp mai scurt un plan de afaceri mai eficient. Pe lângă economiile majore de timp și alte resurse, distribuitorul beneficiază de o mai bună vizibilitate și control sporit asupra întregii afaceri, identificând ușor noi oportunități de creștere a vânzărilor. 

Rapiditatea cu care vedem KPI-urile și analizele pe care le putem face sunt cele mai mari beneficii obținute în urma implementării soluției CPM. Timpul dedicat proceselor de bugetare și raportare s-a redus la jumătate de când utilizăm sistemul oferit de Senior Software.

Cu CPM lucrăm într-un mod mult mai profesionist și e mult mai ușor de urmărit bugetul. Prin rapoartele din sistem putem vedea mult mai detaliat situația noastră, la zi. Urmărim rapoartele de stoc, situația pe puncte de lucru și centre de profit, relațiile cu furnizorii și clienții, putem să descoperim noi oportunități și să ne dezvoltăm relațiile cu aceștia. Practic, în prezent, prin prelucrarea rapidă de date corecte, putem să vedem situația detaliată în timp real, nu peste un an de zile”, a declarat Attila Fazakas, Managing Director – Uniprest Instal.

Datorită sistemului CPM / EPM, echipa Uniprest poate identifica ușor clienții la care există un potențial mai mare de vânzare, aceste informații fiind utile în trasarea direcțiilor de acțiune. Pe lângă urmărirea încasărilor pe filiale și clienți, a vânzărilor pe grupe și subgrupe de produse, distribuitorul analizează indicatorii de performanță din relația cu furnizorii.

Reprezentanții Uniprest pot genera dashboarduri interactive ce includ KPI-uri pentru a sumariza performanța afacerii, iar datorită sistemului de broadcasting din CPM aceste informații sunt transmise automat către agenți și managerii de vânzări zonale (datele putând fi transmise inclusiv către utilizatori externi). În plus, personalul Uniprest are acces de la distanță la funcționalități din aplicație, asigurându-se astfel flexibilitatea necesară pentru activitatea remote.

Vizibilitate și control asupra costurilor și veniturilor, cu soluția CPM

Un alt aspect important realizat cu ajutorul soluției CPM este urmărirea impactului majorării prețurilor asupra planurilor de business și asupra cifrei de afaceri.

În perioada aceasta de măriri de prețuri putem urmări, printr-un raport, în ce proporție se realizează un plan de afaceri sub influența unor creșteri la prețurile produselor pe care le primim de la furnizorii noștri, deci vedem exact care este impactul majorărilor de preț asupra cifrei noastre de afaceri. Prin urmare, putem avea o imagine clară asupra raportului dintre costuri și venituri, informații pe care le putem folosi în a contura o strategie pe termen lung din care să rezulte un raport convenabil între cost și venit și menținerea clientelei”, a completat Attila Fazakas.

Rezultatele înregistrate de echipa Uniprest în urma implementării soluției CPM de la Senior Software sunt prezentate detaliat în cadrul unui studiu de caz ce analizează situația din companie înainte și după utilizarea sistemului pentru managementul performanței.

 

Despre Uniprest Instal

Parte a grupului Rensa din Olanda, Uniprest Instal este o companie înființată în 2009, cu sediu și centrul logistic în Târgu-Mureș, a cărei principală activitate este distribuția națională a produselor HVAC (heating – ventilation – air conditioning). Distribuția sistemelor pentru instalații (de apă, gaz, canalizare, termice și sanitare) se realizează prin intermediul celor 10 puncte de lucru ale companiei ce acoperă cererile clienților din toate județele României. Uniprest Instal are relații de parteneriat cu aproximativ 120 de furnizori și un portofoliu de circa 300.000 de produse. Cifra de afaceri a distribuitorului se ridică la 47 milioane euro.

 

Despre Senior Software

Senior Software este singurul furnizor și dezvoltator de sisteme software din România cu un pachet complet de soluții integrate pentru managementul afacerilor. Fondată în 2003, compania a realizat peste 450 de implementări de succes, utilizând cele mai noi tehnologii. Businessul a pornit cu o singură divizie, iar în prezent dispune de 6 divizii prin care implementează sisteme intuitive de tip ERP, BI / CPM, SCM, MES, E-commerce și Hardware. Compania își desfășoară activitatea în patru locații din România (București, Constanța, Cluj, Iași) cu o echipă formată din peste 170 de angajați.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Senior Software

Cauta

Categorii populare