Comunicate de Afaceri

Povesti digitale la cea de-a doua editie a trainingului international NGOs Communication camp



NGOs Communication camp, training-ul internațional dedicat comunicarii specializate pentru ONG-uri, aflat la doua ediție, se va desfașura in perioada 1-8 septembrie in Valea Doftanei, județul Prahova. Pe parcursul unei saptamani 30 de participanți, oameni cu expertiza in domeniul comunicarii și membri ai organizțiilor non-profit din țari precum: Italia, Ungaria, Turcia, Croația, Grecia, Cehia, Austria, Spania, Polonia și Romania vor participa la o serie de sesiuni de formare și ateliere de educație nonformala prin care vor experimenta promovarea digitala si tehnici inovatoare de storytelling.

”Cred in puterea organizațiilor nonprofit de a schimba lumea in bine, in puterea oamenilor cu voința de a contura proiecte cu impact ce au nevoie de voce pentru a fi auzite. NGOs Communication Camp este acea voce, locul unde ONG-urile pot invața despre comunicarea specifica acestora.
Daca anul trecut, la organizarea primei ediții a training-ului, plecam de la premisa existenței unei nevoi de comunicare specializata, dupa training am realizat ca este o nevoie reala, pentru ca strategia de comunicare a organizațiilor non-guvernamentale nu respecta tiparul de marketing prestabilit. De aceea și anul acesta vom organiza un training de comunicare, finanțat prin Programul Erasmus plus, prin care trainerii noștri vor initia tineri cu varste intre 18 și 35 de ani in tainele comunicarii prin metode precum storytelling” a declarat, Emilia Radu, trainer al proiectului NGOs Communication camp.

Cursul de formare nișat pe tema comunicarii pentru ONG-uri, organizat de Asociatia D.G.T. (Do Great Things and leave your mark) prezinta șase concepte specifice comunicarii digitale și dezvolta competențele participanților prin intermediul atelierelor de ”Storytelling”, unde participanții invața sa tranforme proiectele ONG-urilor in povești cu talc, ”Brand de angajator”, la care conturam strategii pentru oameni valoroși, ”Comunicare interna”, un workshop ce ajuta liderii de ONG-uri si lucratorii de tineret sa-si motiveze echipa, ”Backpack Journalism”, un atelier de initiere in jurnalism-ul digital, ”Materiale promoționale” o sesiune in care punem mintea și degetele in mișcare și creionam materiale vizuale și ”Laboratoare creative” locul unde poveștile ONG-urilor prind viața. Astfel, la finalul cursului, participanții vor putea crea strategii de comunicare creative, care sa spuna povești relevante despre oamenii și proiectele acestora.

Prin intermediul celor șase module, trainerii intenționeaza sa dezvolte competențe in comunicarea digitala, educație nonformala și implicarea in comunitatea și societatea de unde provin. In plus, la finalul cursului participanții vor primi un certificat Youth Pass acreditat de Comisia Europeana la nivel internațional care sa ateste competențele in comunicare interna, relații publice,web-design și storytelling asimilate in cele șapte zile de formare.





###

Asociația D.G.T. este o organizație non-guvernamentala inființata in martie 2011 de catre un grup de tineri cu experiența in schimburi internaționale și cursuri de formare co-finanțate de Comisia Europeana prin programul Erasmus plus. Misiunea asociației este axata pe crearea unei rețele naționale și internaționale intre tineri, lucratori de tineret, formatori și profesori de naționalitați și backgrounduri diferite. Aceasta rețea abordeaza teme de interes social precum ecologia, schimbarea climatica, dezvoltarea sustenabila și cetațenia europeana, prin metode de educație non-formala. Prin intermediul proiectelor implementate la nivel internațional, voluntarii asociației iși dezvolta un set de abilitați necesare gasirii unui job sau inițierea unui proiect de antreprenoriat.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Corina

Comentarii

Cauta

Categorii populare