Comunicate de Afaceri

3 lucruri esentiale de stiut despre skateboarding

1. Freestyle skating

Freestyle skating este unul dintre cele mai vechi stiluri de skateboarding. Se refera la orice fel de truc pe care il poti face in timp ce stai pe o placa. In anii 1950 si 1960, multe trickuri freestyle erau derivate din dansuri si gimnastica, si contineau elemente de coregrafie, incluzand si muzica pe fundal. Urmatoarele doua decenii au fost caracterizate de progresul catre trucuri precum ollies si flip tricks, iar in prezent freestyle skating includ coborat si urcat rampe, trucuri pe balustrade, diferite rotiri si sarituri, si chiar backflips si statul in maini pe skateboard.

2. Cum sa mergi mai bine pe skateboard

Primul pas este sa alegi o placa de dimensiuni bune. Daca urmeaza sa inveti cum sa faci skateboard, atunci ai nevoie de o placa cu o latime medie, un skateboard clasic. Daca doresti stabilitate, alege un longboard.

Odata instalat pe skateboard, asigura-te ca picioarele tale sunt distantate la latimea umerilor. Greutatea ta sa fie distribuita uniform pe ambele picioare. Este important sa gasesti o pozitie confortabila pentru tine.

Poarta echipamentul de protectie (casca este foarte importanta!) si invata cum sa te opresti cat mai eficient. Odata ce ai invatat oprirea, exerseaza intoarcerea. Vei avea nevoie sa iti dezvolti echilibrul si coordonarea, care iti vor fi utile inclusiv pentru a merge pe teren mai problematic si sa eviti obstacole.

3. Cum sa faci un ollie

Nu ai cum sa fii pasionat de skateboarding si sa nu fi auzit de faimosa miscare ollie. Popularitatea sa se datoreaza faptului ca sta la baza multor miscari mai avansate.

Inainte de a incerca ollie, insa, ar trebui sa iti dezvolti urmatoarele abilitati:

  • Plecatul de pe loc – poate parea simplu insa este necesar ca aceasta miscare sa devina foarte simpla pentru tine, fara a te dezechilibra, inainte de a incerca orice altceva.
  • Kick turning, sau miscarea de intoarcere, presupune sa te pozitionezi spre partea din spate a skateboard-ului, lasandu-ti greutatea pe aceasta portiune si manipuland partea din fata a skateboard-ului astfel incat sa isi schimbe directia.
  • Oprirea, care nu necesita explicatii

Pentru a incerca un ollie, sprijina un picior pe spatele placii si plaseaza-l pe celalalt imediat dupa mijlocul placii. Aceasta pozitie iti va oferi impulsul de care ai nevoie pentru a te ridica in aer.

Cu picioarele in pozitia optima, lasa-ti rapid greutatea pe piciorul din spate, rapid, pentru a castiga impuls pentru saritura. Odata ce simti ca partea din spate a placii atinge solul, sari.

Forta din spate, care apasa in jos pe coada placii, ar trebui sa sa ridice partea din fata a placii la un unghi diagonal. Pe masura ce se intampla acest lucru, piciorul din fata ar trebui sa inceapa sa se ridice. La varful sariturii, tu si placa ta ar trebui sa fiti complet in aer si paraleli cu solul. Piciorul din spate ar trebui sa se sprijine usor pe suruburile din spatele placii, in timp ce piciorul din fata ar trebui sa se sprijine usor pe suruburile din partea din fata a placii.

Odata ce placa ta loveste solul, lasa gravitatia sa preia controlul. Indoaie genunchii, permitand in intregului tau corp sa ajunga intr-o pozitie usor ghemuita pe placa. Pozitia te va ajuta sa impiedici placa sa iasa de sub picioarele tale cand aterizezi, dar si la minimizarea impactului asupra picioarelor.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Adrian

Comentarii

Cauta

Categorii populare