Comunicate de Afaceri

5 motive pentru care ar trebui sa iti cumperi o centrala pe lemne

Centralele pe lemne reprezinta o metoda de incalzire foarte populara. Lemnele au fost folosite dintotdeauna pentru incalzire, insa trecerea timpului si evolutia tehnologiei au permis obtinerea unui randament mult mai bun obtinut prin arderea lemnului.

Inovatiile din domeniul sistemelor de incalzire au dus la construirea unor centrale termice care folosesc lemnul pentru incalzire si sunt foarte economice din punct de vedere al costurilor pentru combustibil.

Cu ajutorul specialistilor de la www.stropuva-romania.ro am decis sa prezentam 5 dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui sa optezi pentru o centrala pe lemne atunci cand cauti un sistem de incalzire. Motive sunt cu siguranta mai multe, insa noi vom vorbi doar despre 5 avantaje care vor fi observate si simtite chiar dupa primele zile de utilizare ale centralei.

  • Autonomie indelungata

Unul dintre motivele pentru care unele persoane NU aleg o centrala pe lemne este faptul ca vor fi nevoite sa mearga deseori la centrala pentru a o alimenta cu lemne. Producatorii acestor tipuri de centrale au constatat la randul lor aceasta tendinta, asa ca au depus eforturi pentru obtinerea unei autonomii de ardere cat mai buna.

Centralele Stropuva, in cazul nostru, au o autonomie de pana la 24 de ore cu o singura alimentare completa cu lemne. Iar daca se folosesc carbuni, autonomia poate fi chiar de o saptamana intreaga.

Ce presupune autonomia de 24 de ore? Este simplu: daca vei umple centrala cu lemne pentru foc, acestea vor asigura incalzirea timp de 24 ore. In tot acest timp tu nu vei mai fi nevoit sa verifici centrala, ci te vei bucura de confortul termic alaturi de familia ta.

Autonomia mare de ardere este posibila datorita tipului de ardere lumanare. Practic, focul arde de sus in jos, si nu invers asa cum poate multi dintre noi ne-am obisnuit.

  • Economie de bani si combustibil

Tipul de ardere lumanare mentionat in paragraful de mai sus nu este benefic doar din punct de vedere al autonomiei de ardere. Acesta ofera beneficii si in ceea ce priveste consumul.

Datorita acestui tip de ardere se obtine un consum de combustibil mult mai redus decat in cazul centralelor pe lemne obisnuite. Drept urmare, costurile totale pentru incalzire vor scadea si ele la randul lor.

  • Randament ridicat

Chiar daca folosesc principii clasice si unul dintre cele mai vechi tipuri de combustibil, centralele pe lemne se dovedesc a fi deseori mult mai eficiente decat multe centrale moderne, care functioneaza cu alimentarea cu gaze sau electricitate.

Chiar daca facem economie din multe puncte de vedere, randamentul se dovedeste a fi mai bun decat in cazul centralei folosite anterior.

  • Solutia optima in localitatile unde nu exista o retea de gaze

Sunt multe localitati in Romania care nu sunt racordate la reteaua de gaze. In acest caz, o centrala care foloseste acest tip de combustibil este exclusa din start. Iar centralele complet electrice sunt probabil in topul celor mai costisitoare sisteme de incalzire.

Intr-o situatie de acest fel, centralele pe lemne se pot dovedi a fi solutia optima. Trebuie doar sa iti asiguri proviziile de lemne care sa-ti ajunga intreaga iarna iar mai apoi nu vei mai depinde de nici un furnizor.

  • Folosirea unei centrale pe lemne nu necesita obtinerea unei autorizatii

Centralele pe gaz sunt considerate a fi sisteme de incalzire periculoase atunci cand nu sunt instalate corespunzator sau cand prezinta probleme tehnice grave. De aceea, pentru a putea folosi o centrala termica pe gaz este nevoie de obtinerea unei autorizatii.

In schimb, centralele pe lemne sunt mult mai apreciate din punct de vedere al sigurantei. Drept urmare, poti instala o astfel de centrala fara a fi nevoie de o autorizatie anume.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Dual Creative

Cauta

Categorii populare